Șablon

Pascal este un limbaj imperativ, creat inițial pentru a ajuta la predarea noțiunilor de programare structurati studenților. Delphi, urmașul lui Pascal, este un mediu de dezvoltare pentru aplicații Windows. Delphi este primul limbaj de programare (Object Pascal, mai exact) care a îmbinat ușurința în programare a limbajelor de nivel înalt și puterea uneltelor de lucru de nivel scăzut într-un mediu RAD.

Șablon

Postby andreiandreiq » 11 Jan 2012, 19:56

Salutare,

Am următoarea problema:

1. Un sir de caractere s se numeste “sablon” pentru un alt sir de caractere x, daca este format din caractere din multimea {*, ?, #}, are aceeasi lungime cu x si pe fiecare pozitie din s în care apare * în x se gaseste o vocala, pe fiecare pozitie din s în care apare # în x se gaseste o consoana si pe fiecare pozitie din s în care apare ? putem avea orice caracter în x. Se considera vocala orice litera din multimea {a,e,i,o,u}. Scrieti programul Pascal care citeste de la tastatura doua siruri de caractere, de aceeasi lungime, formate din cel mult 200 de litere mici ale alfabetului englez, si afiseaza pe ecran, un sablon comun celor doua siruri citite, care contine un numar minim de caractere ?.
  2.  
  3. Exemplu: pentru sirurile diamant si pierdutse afiseaza #**#??#

La vocale si consoane (respectiv * si #) nu e asa greu, parcurg sirul si daca e vocala pun * daca nu #.

Ceea ce nu inteleg e cand pun "?" ?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: Șablon

Postby smith » 11 Jan 2012, 20:09

Trebuie să parcurgi caracterele de la i = 1 .. lungime_sir și pentru fiecare pereche de caractere sir1[i], șir2[i] să verifici:
  1. diamant
  2. pierdut
  3. d - p amândouă sunt consoane => #
  4. i - i amândouă sunt vocale => *
  5. a - e amândouă sunt vocale => *
  6. m - r amândouă sunt consoane => #
  7. a - d vocală și consoană => ?
  8. n - u consoană și vocală => ?
  9. t - t amândouă sunt consoane => #
  10.  
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby andreiandreiq » 11 Jan 2012, 20:18

Mersi pentru explicație smith, am înțeles acum ce am de făcut.

Offtopic
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby DarkByte » 12 Jan 2012, 19:55

andreiandreiq wrote:Mersi pentru explicație smith, am înțeles acum ce am de făcut.

Offtopic

Nu te ajuta asta ?
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby andreiandreiq » 12 Jan 2012, 20:41

@DarkByte: Am deja instalat EUupdate.EXE. Ce e straniu e ca acuma și-a revenit, e totul normal, apar diacriticele (ceva fantome :-S ).
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Return to Pascal / Delphi