L-am rezolvat.ne-a aratat in clasa profu sa inteleaga toata lumea.
Acum am altul:"Se citesc de la tastatura coordonatele colturilor unui dreptunghi si coordonmatele unui punct E.Verificati daca punctul se afla in interior,in exterior sau pe dreptunghi"
Ca date de intrare am coordonatele:x1,y1,x2,y2,x3,y3,x4,y4,x5,y5(primele partru perechi pentru dreptunghi si ultima pereche pentru punct.profesorul a zis ca dreptunghiul este asesat normal deci x1=x2 si x3=x4 y1=y2 si y3=y4.cel putin asa cred la noi nu prea am facut acest gen de probleme.)
La procesare: m-am gandit,desi nu stiu cat de corect este,sa iau distantele de la instersectia diagonalelor dreptunghiului(sa zicem O),adica de la O la un varf,de la O la o latime si de la O la o lungime iar apoi,daca distantele sunt mai mici,egale respectiv mai mari punctul se afla in interior,pe dreptunghi sau in exterior.Problema mea ca nu stiu daca e corect: 'centrul' dreptunghiului nu este citit ci trebuie aflat( nu stiu cum) iar distanta dintre centru si E (nici pe asta nu stiu cum sa o aflu).
Am facut o problema asemanatoare cu un cerc dar acolo se dadea coordonatle centrului si raza iar dinstanta dintre centru si punct era
^2+(y2-y1)^2})
apoi ramanand doar sa comparam.