Ajutor - platesc daca/cat este nevoie

Această secţiune se ocupă cu programarea, fără a ţine cont de limbaj. Dacă vrei (sau trebuie) să înveți algoritmică, aici este locul potrivit. Descrieri şi idei de algoritmi, algoritmi clasici și întrebări pe baza acestora, toate vor fi postate aici.

Ajutor - platesc daca/cat este nevoie

Postby !_30 » 07 Jun 2011, 10:16

Ok, imi tot bat capul cu o problema/algoritm, si cum nu m-am mai apucat de programare de cativa ani, imi da batai de cap. Dupa catva timp de gandire am decis sa apelez la voi, pentru ca stiu ca sunteti niste programatori foarte buni si am incredere ca cineva imi va rezolva problema.

In cazul in care nimeni nu este dispus s-o rezvolve gratis (nici nu as accepta asa ceva - doresc un program functional), sunt dispus sa platesc cat este nevoie.

Problema sta in felul urmator:

- am un fisier cu string-uri, un string pe fiecare linie a fisierului, insa sunt in jur de 20-30 de mii de string-uri.
- string-urile sunt in felul urmator - airgdsddsa, howtoplaydkjsdsa, etc

Ceea ce-mi doresc este ca acest program sa-mi creeze un nou fisier, insa acesta sa contina doar string-urile care contin doar cuvinte de dictionar, spre exemplu - desi airgdsddsa contina cuvantul air, nu contine DOAR cuvinte de dictionar. howtoplaydskdsadsa, desi contine cuvintele how to play, nu contine doar cuvinte din dictionar.

Daca as avea spre exemplu string-ul in fisier, pe o linie - howtplaygolf ar trebui ca in fisierul 2 sa apara pe un rand cuvintele split-uite, desfacute how to play golf.

M-am documentat si in PHP/scripting/cu baza de date ar dura mult si sunt zeci de mii de cuvinte in dictionar si zeci de mii de string-uri in fisier si nu ar trebui sa ia mai mult de cateva ore toate procesarea, mai mult sau mai putin.

Am descoperit ca ar putea fi cumva bagat cu C#/C++ dictionarul in RAM si verificat mult mai repede, insa nu am idee.

Are cineva idee cum sa faca acest program? Daca este nevoie pot dispune si de un server de test/viteza/procesor pentru teste. Plata va fi pe masura. As face acest program singur, insa mi-ar lua prea mult si nu s-ar merita cantitate/timp.

p.s.: am incercat pe diverse site-uri de specialitate, insa nu am incredere ca cineva ar putea rezolva algoritmul corect si nu vreau sa pierd bani degeaba cu indieni/pakistanezi/programator care nu stiu.

Astept ajutor baieti! :)
0,0p / 0 votes
!_30
Bit

Status: 0

Re: Ajutor - platesc daca/cat este nevoie

Postby DarkByte » 07 Jun 2011, 10:47

I'm in, ti-as putea face programul zilele astea.

Singura chestie de care nu sunt sigur e dictionarul. Am unul, englez, dar nu sunt sigur ca e ce-ti trebuie. Am putea vorbi diseara pe mess si ne lamurim si de asta. E ok ?

Bafta :)
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby Cosmin_NTG » 07 Jun 2011, 14:39

Un aspect deosebit de important pentru tine ar trebui sa fie si gradul de necesitate al programului (ceea ce exclusiv nu priveste programatorul). Vreau sa spun ca daca programul are un caracter oficial (vreun examen, ceva) atunci ai procedat bine apeland la noi insa daca programul are un caracter neoficial [o problema gasita intr-o carte de exemplu (mai putin plauzibil dat fiind faptul ca platesti pentru el)], ar fi mai bine sa incerci singur pentru ca astfel poti profita de acea satisfactie unica ce apare atunci cand vezi ca ai reusit ["bucuria de a vedea si de a intelege" (A.Einstein)]. Asta insemnand sa te documentezi si sa aplici. O sa ma gandesc si eu la programul tau.
0,0p / 0 votes
Thinking about solutions is better than thinking about problems
Cosmin_NTG
Byte

Status: 10

Postby DarkByte » 07 Jun 2011, 15:13

Good point, Cosmin, dar din cate stiu eu, !_30 nu se mai streseaza cu programarea de ceva timp deja :)
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby Zatarra » 07 Jun 2011, 17:28

As fi si eu interesat doar ca as avea cateva intrebari:

1. Ai un dictionar pe care vrei sa se bazeze programul sau folosesc eu din surse proprii? De preferat ar fii sa ai tu dictionarul.
2. In string-uri exista si litere mari? Si anume litere mari la inceput de cuvant sau random? Sau nu exista deloc? Exista altceva inafara de litere?
3. Daca un string poate fii impartit in 2 sau mai multe variante, se va afisa toate variantele posibile sau doar una pentru verificare.

Ex:
firstone - first one | fir stone
coldone - col done | cold one
tenonestage - ten one stage | ten on est age | tenon est age

4. Verbele conjucate sunt luate in considerare? Daca da o sa am nevoie de o lista cu ele.
5. Trimiti un PM cu ceva date de contact?

Mersi de intelegere
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby !_30 » 07 Jun 2011, 18:59

Mersi pentru interes baieti. Am gasit totusi pe cineva cu care am sa lucrez.

@Cosmin_NTG - iti inteleg perfect ideea, insa chiar nu este de mine. Recunosc asta, de aceea am apelat la voi, pentru ca va pricepeti.

As prefera ca topicul sa fie inchis, insa daca mai este de interes pentru cineva, atunci poate ramane asa :-??

Mersi,
0,0p / 0 votes
!_30
Bit

Status: 0

Return to Algoritmică