Am nevoie de ajutorul vostru - pascal

Această secţiune se ocupă cu programarea, fără a ţine cont de limbaj. Dacă vrei (sau trebuie) să înveți algoritmică, aici este locul potrivit. Descrieri şi idei de algoritmi, algoritmi clasici și întrebări pe baza acestora, toate vor fi postate aici.

Am nevoie de ajutorul vostru - pascal

Postby Keithfun » 27 Feb 2011, 17:53

Deci sa incep cu o istorioara: am invatat in Italia si la info nu am invatat limbaju pascal... acum am venit in Rep.Moldova si tre sa dau teza de informatica pe suprograme, recursivitate, variabile si de astea...

Problema e ca sunt cam NOOB in pascal si daca puteti sa imi lamuriti ceva mai usor sau ca pentru un copil mic ca sa inteleg si eu ceva, ms anticipat...

Cer scuze daca am greseli si cu gramatica, caci nu prea am practicat limba romana de multishor!
0,0p / 0 votes
Keithfun
Bit

Status: 0

Re: Am nevoie de ajutorul vostru - pascal

Postby DarkByte » 27 Feb 2011, 17:58

Ai incercat al nostru drag tutorial pascal ?

Inainte de subprograme si recursivitate, ai nevoie de o baza - admitand ca nu intelegi de acolo ce e cu ele. Daca ai nelamuriri cu tutorialele, pune intrebari.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby Keithfun » 27 Feb 2011, 18:03

parca inteleg da problema e ca cel putin in carte nu se cere asa ceva de exemplu nu shtiu cum ar trebui sa arate o funtcie care calculeaza numarul de aparitii ale caracterului dat intr-un shir de caractere...shi nici pana acum nu m-am clarificat cu determinarea variabilelor globale, locale ,shi a diferitor parametri...
0,0p / 0 votes
Keithfun
Bit

Status: 0

Postby DarkByte » 27 Feb 2011, 18:12

Variabilele au un anumit domeniu de vizibilitate (locuri de unde le poti accesa).

Daca o variabila poate fi folosita peste tot in program (in afara de anumite exceptii) - se spune ca respectiva variabila este globala.

Variabilele locale sunt declarate in functii sau proceduri, iar accesul la aceste variabile este restrictionat la subprogramul respectiv si la subprogramele imbricate, daca exista.

O variabila locala are precedenta in fata unei variabile globale, daca au acelasi nume.

Cred ca asta este singura chestie care nu este indeajuns de aprofundata in tutoriale ... in rest, trebuie sa inveti !

Bafta
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Return to Algoritmică