Această secţiune se ocupă cu programarea, fără a ţine cont de limbaj. Dacă vrei (sau trebuie) să înveți algoritmică, aici este locul potrivit. Descrieri şi idei de algoritmi, algoritmi clasici și întrebări pe baza acestora, toate vor fi postate aici.
Va salut! Am intampinat de curand o problema la care nu ii gasesc raspunsul.Trag de mine de ceva vreme,dar tot nu reusesc sa conturez ceva.Dupa mai multe idei - nefinalizate,am ajuns la una - mai ,mai realizabila .
Ma gandeam sa formez matricea costurilor folosind Algoritmul Roy Floyd: pentru elementul A[i][j],cunoasteam costul minim de la nodul i la nodul j.Apoi formam toate lanturile posibile de la nodul i la j ( folosind cumva parcurgerea BFS ) si il alegeam pe cel de lungime maxima cu costul acesta minim. Problema e ca nu pot sa pun in aplicatie treaba cu toate lanturile, si mai e si vorba de ineficienta. Voi ce ziceti ? Orice foarte mic indiciu/sau oricare alt raspuns va fi mai mult decat apreciat !
In caz ca a interesat pe cineva problema,aflati ca dupa o zi de cofruntari,aflu ca una dintre solutii se afla,asa evident.. printre comentarii.Pacat,eram increzator ca pot ajunge si eu la solutie ( azi,maine,saptamana care vine ).
roymax[i][j]=roymax[i][k]+roymax[k][j]; //cat si numarul de muchii
}
}
roymin e matricea costurilor: roymin[i][j]=x,unde x este costul minim de la nodul i la nodul j roymax e matricea ce retine numarul maxim de drumuri de la nodul i : roymax[i][j]=x,unde x este numarul de drumuri maxim de la nodul i la nodul j