Ball Camera - camera pentru panorame

Aici găsiți știri din zona IT.

Ball Camera - camera pentru panorame

Postby DarkByte » 18 Oct 2011, 10:30

Un absolvent al Universitatii Tehnice din Berlin, Jonas Pfeil, a inventat o camera panoramica foarte interesanta. Denumita "Ball Camera", are intr-adevar aspectul unei mingi, dar spre deosebire de cele folosite de copii la joaca, aceasta minge incorporeaza 36 de obiective foto (de telefon) de 2 MP si un accelerometru.

Modul de folosire este foarte simplu: arunci camera in sus, o prinzi, dai jos panorama si o poti vedea intr-un program special. Ball Camera foloseste accelerometrul pentru a determina momentul optim pentru a fotografia - momentul cand miscarea mingii este aproximativ nula - la inaltimea maxima la care ajunge.

Singurul lucru care nu-mi place ( :D ) este ca panorama prinde "fotograful" in fotografie cu mainile spre cer si, probabil, gura deschisa.

Enjoy !

Video:
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Re: Ball Camera - camera pentru panorame

Postby andreiandreiq » 18 Oct 2011, 15:51

Offtopic
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby Insane » 26 Oct 2011, 08:47

Nu este folositoare pentru panorame mai profesionale din cauza expunerii diferite pentru fiecare camera (cred ca si a focusului)
0,0p / 0 votes
Insane
Bit

Status: 0

Postby Gecko » 26 Oct 2011, 22:12

Daca vrei ceva profesional trebuie sa treci prin multi pasi, dar si una de-asta dotata cu camere mai bune, eu spun ca ar face o treaba excelenta. Oricum e foarte misto, imi place ideea pentru ca poti sa vezi ce se afla pe o piatra mai inalta sau poate intr-un copac, depinde pana unde te poarta imaginatia. :D
0,0p / 0 votes
Gecko
Bit

Postby Insane » 27 Oct 2011, 19:20

Ca sa faci ceva profesional nu trebuie sa treci prin multi pasi, o panorama se poate realiza in 20 de secunde facand 4-6 poze cu un obiectiv fisheye
0,0p / 0 votes
Insane
Bit

Return to Știri