Calculatoare optice?

Ai aflat ceva nou despre calculatoare ? Aici e locul în care să ne spui și nouă.

Calculatoare optice?

Postby andreiandreiq » 23 Jan 2010, 17:21

Calculatoare optice ? Interesant termenul, nu?

Dupa cate am auzit, in principal de la profesorul meu de fizica, care la o lectie de optica i-a trecut prin cap sa ne explice cum o sa fie noua generatie de calculatoare, mai exact "calculatoarele optice", m-am hotarat s-a caut pe Internet informatii despre aceste calculatoare "revolutionare", fiind pasionat intr-o oarecare masura de PC-uri.

Din cate am citit se pare ca, in viitor, cu ajutorul laserelor s-ar putea realiza pe cale optica transmiterea semnalelor intre diferite componente alea PC-ului, fara ca intre acestea sa existe vreun contact (nu o sa mai fie nevoie de atatea cabluri :D). Se spune ca si alimentarea PC-ului s-ar putea face cu ajutorul luminii laser, fara sa mai fie nevoie de curent electric. Calculatoarele optice vor avea o memorie imensa (echivalenta cu o biblioteca cu milioane de volume), precum si o viteza fantastica.

Se pare ca viitorul o sa ne faca multe surprize. Oare o sa se contureze aparitia unei noi generatii de calculatoare, a caror constructie si principiu de functionare difera mult de cele ale calculatoarelor electronice ?

Pentru curiosi http://science.nasa.gov/newhome/headlin%20...%20ay99_1.htm
Voi ce stiti despre asta? Ati auzit despre asa ceva? ... Va astept cu informatii suplimentare:D
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: Calculatoare optice?

Postby Payne » 16 Apr 2010, 14:10

Interesanta ideea calculatoarelor optice, dar nu o vad foarte practica. Adica, avem toate componenteleprinulasere(Luke use the force=)) ),dar in acelasi timp trebuie sa fie grija ca laserele sa nu se suprapuna sau sa treaca ceva prin ele ceea ce e un pic dificil(din punctul meu de vedere).

O alta idee interesanta care am vazut acu mai mult timp pe internet sunt Calculatoarele Cuantice.
0,0p / 0 votes
Suit up!
Payne
Byte

Status: 17

Re: Calculatoare optice?

Postby Zatarra » 23 Apr 2010, 01:32

Payne wrote:O alta idee interesanta care am vazut acu mai mult timp pe internet sunt Calculatoarele Cuantice.

Legat de calculatoarele cuantice sunt un domeniu foarte interesant, mai ales de la descoperirea tranzistorului atomic, despre care puteti afla mai multe aici
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Return to Noutăți din lumea hardware