Carte C#

.NET este un framework software care rulează pe sistemele de operare din gama Windows.
Acest framework include o librărie mare cu soluţii pentru problemele des întâlnite de programatori. Aici vorbim despre C#, J#, VB.NET, ASP.NET, DELPHI.NET etc.

Carte C#

Postby sharky92 » 06 Mar 2011, 09:59

Buna seara , as vrea sa ma apuc de invatat C# , mentionez ca pana acum am programat in Delphi 7. Am gasit o serie de carti "Limbajul C# pentru incepatori" editura albastra , sunt 5 volume . Vreau sa stiu daca le-a mai studiat cineva si ce parere si-a facut despre ele ? Multumesc.
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Status: 2

Re: Carte C#

Postby eni4ever » 06 Mar 2011, 10:22

Bănuiesc că dorești ceva cărți autohtone. Dacă nu este acesta cazul, îți pot recomanda o carte după care am învățat C# și pe care, evident, o consider foarte reușită. Este vorba de C# How to Program ieșită din tipografiile Deitel. Cartea are o abordare clasică : te ia de la început și te construiește pentru titlul de full C# programer explicând, pe parcurs, și arhitectura .Net.

Dar, lămurește-mă cu ceva te rog, dacă știi Delphi, de ce C# ?
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby sharky92 » 06 Mar 2011, 12:33

Multumesc pentru raspuns. Sunt elev in clasa 12 la matematica-informatica , in facultate probabil voi face C++ , C# , este mai cautat ca si Delphi (nu inteleg de ce , ce poti face in C# poti si in Delphi ) si in plus la majoritatea concursuriilor de informatica se cer lucrari in C# de exemplu CIA.
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Postby eni4ever » 06 Mar 2011, 15:07

Asta este o mare greșeală profesională din punctul meu de vedere.
De ce ? : Pentru că este un stimulent prost/fals să spui că "mai căutate sunt posturile de programator C# decât cele de Delphi" mai ales dacă ești un individ ce are cont pe acest forum. Gândește un pic : dacă ar fi adevărat, atunci restul de limbaje de programare ar lua calea dinozaurilor! Ain't gonna happen!
Contraexemplu bun este DarkByte din comunitate. Poate intră și el în horă cu puțină experiență și ne lămurește.

Nu mă înțelege greșit, nu am nimic cu nici un limbaj. Fiecare își are domeniul lui, dar tu ai un avantaj în Delphi (făcut din pasiune bănuiesc - foarte important!), de ce nu profiți de el?

Spor
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby sharky92 » 06 Mar 2011, 16:21

Da , sunt deacord cu tine ca fiecare limbaj are rostul si domeniul lui , dar vrei sa faci o lucrare pentru vreun concurs trebuie sa sti C# , mergi la o facultate de informatica trebuie sa sti C/C++ , cauti un post de programator sau vrei sa lucrezi la un proiect ca freelancer la multe dintre ele ti se cere C# , C++. Am observat ca este asemanator cu limba engleza , te descurci destul de greu fara el .
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Postby DarkByte » 06 Mar 2011, 16:31

eni4ever wrote:Nu mă înțelege greșit, nu am nimic cu nici un limbaj. Fiecare își are domeniul lui, dar tu ai un avantaj în Delphi (făcut din pasiune bănuiesc - foarte important!), de ce nu profiți de el?

Nu cred ca poate fi vorba de pasiune fata de Delphi, nu inca. L-a cunoscut doar acum cateva luni ... e momentul sa incerce si altceva, sa vada ce si cum.

On the other hand, daca pentru el ar conta mai mult cat de cautat / bine platit este un anumit limbaj, nu cred ca i-ai putea schimba parerile.

sharky92 wrote:Da , sunt deacord cu tine ca fiecare limbaj are rostul si domeniul lui , dar vrei sa faci o lucrare pentru vreun concurs trebuie sa sti C# , mergi la o facultate de informatica trebuie sa sti C/C++ , cauti un post de programator sau vrei sa lucrezi la un proiect ca freelancer la multe dintre ele ti se cere C# , C++. Am observat ca este asemanator cu limba engleza , te descurci destul de greu fara el .

Concursuri in care poti folosi doar C# ... MS hard at work. Luckily, am observat ca, mai nou, si Embarcadero mai intra in parteneriat cu concursuri IT ... Finally !

Oricum, sharky92, cam exagerezi in comparatia dintre C++ / C# si limba engleza ... eu ma descurc foarte bine fara sa stiu boaba de C# (bine, aici exagerez eu nitel, da' asta inseamna ca sunt on-topic :D)
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby sharky92 » 06 Mar 2011, 17:02

Conteaza cat de cautat/bine platit este un anumit limbaj deoarece eu sunt pasionat de programare nu de un limbaj anume. Deci nu conteaza foarte mult in ce programez . Inca nu am gasit unul de care sa ma indragostesc :)). Delphi mi-a placut , puternic si usor de invatat. In curand voi studia si C#.
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Postby sharky92 » 08 Mar 2011, 20:17

Acum cateva ore am primit cele 5 volume, dar nu sunt foarte incantat de ele :D . Cartile astea chiar sunt pentru incepatori, personal nu vi le recomand :D.
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Postby Archangel » 09 Mar 2011, 19:33

Da, am si eu volumul II. L-am primit la premiere in clasa a 12a si n-am aflat nimic nou din el...
0,0p / 0 votes
Archangel
Bit

Status: 1

Postby sharky92 » 09 Mar 2011, 20:24

Nici din urmatoarele 3 nu stiu daca vei afla ceva nou :)) , poate doar din ultimul (volumul V " Clase ") .
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Return to .NET