Plecând de la tutorialul despre autorun.inf, vreau să fac un program care formatează stick-urile Flash în NTFS şi crează un fişier autorun.inf protejat la scriere.
Problema este că nu pot folosi funcţiile DeviceIOControl() sau SHFormatDrive() pentru a formata stick-ul în NTFS, decât dacă am modificat setarea "Optimize for performance", lucru pe care nu îl pot face din cod. Din acelaşi motiv, nu pot folosi nici comanda format, pusă la dispoziţie de sistemul de operare.
Recent căutam metode alternative de formatare, când am găsit utilitarul convert, din Windows XP. Utilitarul încarcă dinamic biblioteca cnvfat.dll şi apelează funcţia ConvertFAT pentru a formata stick-ul.
Aş vrea să folosesc funcţia direct în program, dar nu am găsit documentaţie nici pentru bibliotecă, nici pentru funcţie. Îmi poate spune cineva (folosind un debugger) ce parametri ar trebui să primească funcţia, sau cum funcţionează, pentru a o folosi direct în program? Dacă nu se poate, voi folosi utilitarul în forma sa actuală, pentru formatare.
Mulţumesc anticipat.
Welcome to BitCell. Click here to register !