Concurs de cultura generala. [off topic]

Tot ce nu are legatură cu IT sau cu forumul, în general, va fi postat aici. Aveți grija, regulile se aplică și aici.

Concurs de cultura generala. [off topic]

Postby Cosmin_NTG » 11 Dec 2011, 23:26

Salut. Pe 20 luna aceasta va avea loc un eveniment care imi va marca substantial starea de spirit pe care o voi trai in decursul acestor sarbatori. E finala concursului de cultura generala din liceul meu. Sa incep cu inceputul: anul trecut au fost organizate mai multe etape ale unui concurs de cultura generala. De la o etapa la alta treceai daca aveai un anumit punctaj. Eu am reusit intr-un mod miraculos sa ajung in finala. Aceasta finala va fi destul de importanta caci realizarea ei se face intr-un cadru oficial (toti profesorii vor fi in public). Structura concursului este urmatoarea: este proiectat un program sub forma unui tabel in care fiecarei coloane ii corespunde un domeniu (stiinte, arte, muzica si film...) iar fiecarei linii ii corespunde un punctaj care indica complexitatea intrebarii. Participantul trebuie sa aleaga domeniul si punctajul. Apoi va aparea intrebarea cu 4 variante de raspuns. Exista si variante ajutatoare: 50/50, intreaba un profesor (si cam atat din cate imi amintesc eu). Am 5 adversari (adica 5 participanti) dintre care 4 sunt fete (sunt specializarea filologie) si 1 este baiat (specializare matematica-informatica, ca si mine).
As vrea de la voi opinii. Opinii legate de atitudinea pe care trebuie sa o adopt, stiu eu...ceva "tips and tricks" asta in caz ca a mai participat cineva la un astfel de concurs; in orice caz opinii. Cu sintagma "tips and tricks" ma refer la o tehnica de alegere a intrebarilor sau ceva de genul, sa nu se inteleaga altceva.

P.S. Am apelat la voi pentru ca am certitudinea ca exista cineva aici care ma va ajuta.
P.S. 2: Acesta este site-ul liceului http://liceubolintin.com asta in caz ca vrea cineva sa se convinga de existenta concursului.
P.S. 2: Multumesc.
0,0p / 0 votes
Thinking about solutions is better than thinking about problems
Cosmin_NTG
Byte

Status: 10

Re: Concurs de cultura generala. [off topic]

Postby eni4ever » 12 Dec 2011, 03:02

Concursul tău îmi aduce aminte de o emisiune veche ce se difuza pe ProTv înainte de '00 : "Știi și câștigi!" Cred că prezentator era Florin Călin. Totuși, nu cred că aveau variante ajutătoare atunci.
De asemenea, ceea ce mi se părea frumos, pe lângă întrebările ce nu le știam răspunde, era atmosfera. Ca și sfat : joacă pentru orice altceva, dar nu pentru premiu! Dacă joci pentru premiu, statistic, ai 1/5 șanse să fii fericit, dar dacă îți formulezi un scop mai simplu ... lași loc de mai bine :) !

P.S: Foarte frumos montajul de pe site! Îmi dă un sentiment de luptă (epică?). Totuși, unde sunt butoanele de control ?!
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby Cosmin_NTG » 12 Dec 2011, 10:03

Da, si pe mine ma enerveaza faptul ca nu a pus butoane de control pentru ca la orice m-as uita pe pagina aceea filmuletul se deruleaza in continuu si imi consuma traficul. Stiu si eu emisiunea lui Florin Calin, ma uitam la ea inainte sa inceapa desenele animate de pe acelasi post :)). Multumesc pentru sfat.
0,0p / 0 votes
Cosmin_NTG
Byte

Postby smith » 12 Dec 2011, 10:53

Epic video is epic.
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby jolgau » 12 Dec 2011, 18:38

[OFF TOPIC]
Care este poza cu tine din pozele de pe web site?
0,0p / 0 votes
jolgau
Bit

Status: 0

Postby DarkByte » 12 Dec 2011, 19:39

jolgau wrote:[OFF TOPIC]
Care este poza cu tine din pozele de pe web site?

Eu zic ca asta-i omul nostru :D (scria Cosmin la poza asta :D ... si e singurul Cosmin din film, din cate am vazut eu :) )
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby serj » 12 Dec 2011, 21:41

Singurul concurs de cultura generala la care am participat a fost in gimnaziu ( acuma la liceu nu mai face nimeni nimic ).
Erau mai multe grupe,concursul se desfasura gen conquiztador,harta era pe perete,alegeam noi regiunile,ce sa mai...fruoomooss de tot.Nu stiu daca sunt in masura sa iti dau eu sfaturi,dar fii tu insuti si nu te gandi neaparat sa castigi: just have fun!!
P.S Sa mai ma laud ca eu fui castigatorul si ca pe deasupra obtinusem si o carte ? :D
0,0p / 0 votes
Image
serj
Bit

Postby jolgau » 12 Dec 2011, 22:31

@DarkByte chiar la el ma gandeam si eu dar nu eram sigur...
0,0p / 0 votes
jolgau
Bit

Postby Cosmin_NTG » 13 Dec 2011, 11:06

Yep, that's me. Nu e o poza chiar reusita dar...
0,0p / 0 votes
Cosmin_NTG
Byte

Return to Off-topic