[12] Concurs - Radare de interval

Re: [12] Concurs - Radare de interval

Postby cata45 » 08 Aug 2011, 22:58

ok. Asteptam un subiect nou.
0,0p / 0 votes
The EARTH without ART is just EH.
cata45
Byte

Status: 9

Postby smith » 10 Aug 2011, 20:54

Ce mă fascinează pe mine este faptul că toți au înțeles șustele lui Mihai :))

Hai să încercăm: eu n-am înțeles.
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby Mihai » 11 Aug 2011, 00:15

Ce nu s-a înțeles, mai exact :)?
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Status: 25

Postby Payne » 11 Aug 2011, 00:37

Eu cel putin am inteles codul pana incepe while-ul(mai mult sau mai putin). Ai putea sa explici codul line cu linie?
0,0p / 0 votes
Suit up!

Image
Payne
Byte

Status: 17

Postby smith » 11 Aug 2011, 03:46

M-am uitat un pic peste codul tău și nu e deloc intuitiv. Din câte intuiesc, nu cred că calculezi valori exacte (din cauză că folosești operații cu numere întregi). Adică Payne nu cred că a sugerat o problemă care s-ar fi redus la niște operații cu numere întregi - și el să o rezolve altfel și să piardă concursul, lol.

La un moment dat ai spus și:
Mihai – aplicația mea este singura care funcționează corespunzător (până la proba contrarie).

Ce înseamnă "până la proba contrarie"?
Dacă tu faci testele și tot tu faci o aplicație care scoate rezultate bune în majoritatea cazurilor (sau nu ești sigur că scoate pe orice input), nu-mi convine.

Dacă nu sunt aproximări și nu dă rezultate greșite pentru orice combinație din mulțimea posibilă de date de intrare, atunci e ok, dar aș vrea să le explici și celorlalți cum ai gândit - adică să arăți prin calcule cum ai ajuns la forma finală.

Nu vreau să pară că te atac. Eu te-am respectat și apreciat tot timpul pentru codul tău, metodele folosite și ingeniozitatea ta - cu toate că uneori aș da banii pe eleganță. Dar deh, aici se punctează mai tare eficiența (ar trebui să fac o sectiune pentru concursuri "care scrie cod mai frumos" - semi-jk).
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby Mihai » 11 Aug 2011, 13:44

smith wrote:La un moment dat ai spus și:
Mihai – aplicația mea este singura care funcționează corespunzător (până la proba contrarie).

Ce înseamnă "până la proba contrarie"?
Dacă tu faci testele și tot tu faci o aplicație care scoate rezultate bune în majoritatea cazurilor (sau nu ești sigur că scoate pe orice input), nu-mi convine.

Dacă nu sunt aproximări și nu dă rezultate greșite pentru orice combinație din mulțimea posibilă de date de intrare, atunci e ok, dar aș vrea să le explici și celorlalți cum ai gândit - adică să arăți prin calcule cum ai ajuns la forma finală.

Pentru a testa programele, am făcut un evaluator care lua fiecare program în parte și compara ieșirea programului cu ieșirea celorlalte. Acolo unde existau diferențe, am verificat manual să văd care este problema (sau altfel spus, dacă problema este aceea pe care o bănuiam eu din analiza codului).
Deși evaluatorul îmi genera o plajă foarte mare de date de intrare, nu am putut să le generez pe toate - ar fi luat prea mult execuția în cazul unora dintre programe. Pe testele generate al meu a fost singurul care dădea toate răspunsurile corecte - prin urmare, până când cineva nu-mi poate da un contra-exemplu, nu pot decât să presupun că aplicația este corectă. În plus, am destul de multă încredere în modul în care am gândit algoritmul.

smith wrote:Nu vreau să pară că te atac. Eu te-am respectat și apreciat tot timpul pentru codul tău, metodele folosite și ingeniozitatea ta - cu toate că uneori aș da banii pe eleganță. Dar deh, aici se punctează mai tare eficiența (ar trebui să fac o sectiune pentru concursuri "care scrie cod mai frumos" - semi-jk).

Într-adevăr, este important să poți scrie cod ușor de înțeles; eu cred totuși că în cazul problemelor de algoritmică, cea mai importantă este eficiența.
Voi scrie astăzi cam cum am rezolvat problema (în contrast cu alte soluții) și vom vedea împreună dacă soluția mea este sau nu corectă.

P.S.:
smith wrote:M-am uitat un pic peste codul tău și nu e deloc intuitiv. Din câte intuiesc, nu cred că calculezi valori exacte (din cauză că folosești operații cu numere întregi). Adică Payne nu cred că a sugerat o problemă care s-ar fi redus la niște operații cu numere întregi - și el să o rezolve altfel și să piardă concursul, lol.

Intuiești greșit :). Chestia era să te prinzi că operațiile cu numere în virgulă mobilă pot duce la erori (fie ele foarte mici) și deci fie să lași o marjă de eroare fie să operezi pe numere întregi.
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Postby sharky92 » 16 Aug 2011, 12:55

Ce s-a intamplat cu concursul ? nu se mai organizeaza ?
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Status: 2

Postby Mihai » 16 Aug 2011, 14:54

^
Voi posta o nouă temă în decursul zilei de astăzi. Problema este că eu voi fi plecat în următoarea perioadă în vacanță și nu știu dacă o să am net sau dacă o să-mi iau laptopul cu mine așa că ar fi bine dacă s-ar oferi altcineva să jurizeze în locul meu, pentru a nu lungi inutil concursul.
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Previous

Return to Concursuri de programare desktop