Mihai – aplicația mea este singura care funcționează corespunzător (până la proba contrarie).
smith wrote:La un moment dat ai spus și:Mihai – aplicația mea este singura care funcționează corespunzător (până la proba contrarie).
Ce înseamnă "până la proba contrarie"?
Dacă tu faci testele și tot tu faci o aplicație care scoate rezultate bune în majoritatea cazurilor (sau nu ești sigur că scoate pe orice input), nu-mi convine.
Dacă nu sunt aproximări și nu dă rezultate greșite pentru orice combinație din mulțimea posibilă de date de intrare, atunci e ok, dar aș vrea să le explici și celorlalți cum ai gândit - adică să arăți prin calcule cum ai ajuns la forma finală.
smith wrote:Nu vreau să pară că te atac. Eu te-am respectat și apreciat tot timpul pentru codul tău, metodele folosite și ingeniozitatea ta - cu toate că uneori aș da banii pe eleganță. Dar deh, aici se punctează mai tare eficiența (ar trebui să fac o sectiune pentru concursuri "care scrie cod mai frumos" - semi-jk).
smith wrote:M-am uitat un pic peste codul tău și nu e deloc intuitiv. Din câte intuiesc, nu cred că calculezi valori exacte (din cauză că folosești operații cu numere întregi). Adică Payne nu cred că a sugerat o problemă care s-ar fi redus la niște operații cu numere întregi - și el să o rezolve altfel și să piardă concursul, lol.
. Chestia era să te prinzi că operațiile cu numere în virgulă mobilă pot duce la erori (fie ele foarte mici) și deci fie să lași o marjă de eroare fie să operezi pe numere întregi.
Return to Concursuri de programare desktop
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests