CTI@Politehnica Timișoara

Tot ce nu are legatură cu IT sau cu forumul, în general, va fi postat aici. Aveți grija, regulile se aplică și aici.

CTI@Politehnica Timișoara

Postby Mihai » 13 Nov 2010, 16:26

Salut!
După cum știți (unii dintre voi), sunt în an terminal și a cam trebuit să decid unde vreau să merg, ca să știu pe ce materii ar trebui să pun accentul. Până la urmă, am ales secția Calculatoare și Tehnologia Informației de la Universitatea Politehnică Timișoara. Pentru că nu știu exact la ce să mă aștept, m-am decis să întreb pe cei care au trecut deja pe acolo ce și cum. În concluzie, știe cineva cum se formează grupele și câți studenți sunt într-o grupă sau dacă se pot muta studenții dintr-o grupă în alta ?
L.E.: Știu că sună amuzant întrebările în raport cu ceea ce probabil se aștepta, dar prietena mea o să vină la același profil cu mine și, în ideea că intrăm amândoi, mă întrebam dacă vom face și cursurile împreună.
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Status: 25

Re: CTI@Politehnica Timișoara

Postby eni4ever » 13 Nov 2010, 23:53

Salut,
Eu sunt la secția respectivă, anul 2 și poate pot să te îndrum nițel.

În opinia mea susținută de altfel de statistici, CTI-ul din cadrul universității AC-UPT este cea mai grea și totodată bună secție.
Să-ți răspund direct la întrebări ca mai apoi să vin cu adăugiri :
- grupele se fac în ordine alfabetică spre deosebire de ETC unde se fac după medii. Ideea e că, CTI-ul fiind o secție de vârf în care se intră pe admitere, se consideră că toți studenții au un fundament comun, iar repartizarea pe note nu-și are rostul.
- cât despre numărul de grupe, respectiv studenți pe grupă, pot să-ți spun că anul trecut, anul 1 CTI a avut 4 grupe cu câte 3 semigrupe în care numărul de studenți a fost relativ uniform distribuit. Anul respectiv a început cu aproximativ 200 de cursanți => cca. 50 de persoane pe grupă.
Asta a fost anul trecut, anul acesta ... din motive financiare respectiv de spațiu, s-a decis mărirea grupelor la 5 pentru toți anii a câte 2 subgrupe.
- studenții se pot muta dintr-o grupă în alta, dar doar acolo unde este permis ! Ce înseamnă asta : să se păstreze echilibrul cât de cât între grupe. Asta înseamnă că nu prea se acceptă ca mai mulți studenți să se mute simultan în alte grupe ci doar dacă se găsesc persoane care sunt disponibile să le ia locul în grupa din care pleacă.

Acum referitor la materie/profesori : Așa cum ziceam, este greu ... dar ai ce învăța din plin! Dacă vei ajunge la CTI, în anul 1 vei întâlni profesori precum Emilia PETRIȘOR, Ioan BERE și CRIȘAN care-și "fumează materia" și care o prezintă în așa fel încât te face să o vrei să o papi dimineața la o cană caldă de ceai. Pe bune ... sunt niște persoane deosebite! Păcat că nu toți îi apreciază. Oamenii vor numai note bune. Știi cum e, lenea românului!
Nu totul e roz, desigur. Mai sunt și materii de umplutură care au fost forțate în programă de către Bologna, dar acolo nu este chiar așa exigență ridicată. Și se pot trece ușor.

Cred că ți-am acoperit nedumeririle.
Alte întrebări ? :)
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby Mihai » 14 Nov 2010, 11:56

Merci că ți-ai făcut timp să îmi răspunzi. Din modul în care sunt formate grupele, sunt șanse 0 să picăm în aceeași grupă :)). Sper că vom găsi totuși pe cineva care va vrea să îi ia locul.
Referitor la faptul că va fi greu ... cam așa și sper. Eu am trecut prin liceu mult prea ușor - mai e anul ăsta de trecut, ce-i drept, dar nu cred că lucrurile se vor schimba prea mult. Asta mi-a adus, totuși, o grămadă de lipsuri la materii de care nu mi-a păsat. Spre exemplu, eu sunt convins că în clasa a opta știam mai multă engleză decât știu acum. Astfel că acum doar sper că dacă va fi exigența mai mare, voi da și eu mai multă atenție studiilor.
Întrebări nu mai am deocamdată, dar stai doar să vadă Claudia că ai reușit să îți faci timp să răspunzi la astea două și revin cu un roman ... sau poate chiar o serie de romane, după cum o știu :)).
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Postby andreiandreiq » 14 Nov 2010, 17:47

Am eu doua intrebari:
1. Cum obții loc la camin?
2. Cum intri la fara taxa? :-?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby eni4ever » 14 Nov 2010, 23:00

Eu sunt timișorean, dar îți voi răspunde la întrebarea cu căminul din câte am auzit eu de la colegi :
pur și simplu aplici și primești cămin! Campusul universitar este foarte mare în Timișoara astfel încât, dacă vrei ... primești. Ideea este să depui cerere după ce dai admiterea.

Cât despre întrebarea cu "fără taxă", răspunsul este unul clasic : ai o notă ce te clasează în primii 145 de "dătători" de admitere și ești "în regim". Anul acesta, ultima medie a fost 8.11, anul trecut a fost undeva la 8.5, iar din câte știu eu, acum 2 ani a fost undeva aproape de 9. Ideea este în felul următor : generațiile sunt din ce în ce mai proaste! Ia și asta în calcul...

Ca și subiecte date, puteți să le găsiți aici pe cele de anul acesta precum și pe cele de anul trecut (pentru comparații și preconizări :) ).

Culegerea de probleme după care se învață pentru admitere este aceasta. Desigur că se poate cumpăra undeva pe la 20Ron hard-cover la second-hand, dar la ce folos? Voi alegeți ...

Se fac și niște cursuri gratuite din primăvară pentru admitere. Pentru cei ce se gândesc serios la o studențime în AC-UPT, le sugerez călduros să participe la aceste cursuri.
Nu veți afla subiectele ce se vor da și nici nu veți primi puncte în plus la admitere, dar veți avea de câștigat!

Cred că m-am extins nițel, dar poate ajută ... cine știe ;). Am anticipat alte întrebări cumva ?

P.S : Pentru acces de primă mână la informații, puteți să accesați direct site-ul universității : http://www.upt.ro precum precum și site-ul ligii de AC : http://www.ligaac.ro .
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby andreiandreiq » 18 Nov 2010, 18:32

Si media de admitere cum se calculează? ce anume se ia în calcul, și cât la % ? :-?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Mihai » 18 Nov 2010, 20:52

Din câte ştiu eu, se pune 80% nota pe care o iei la admiterea pe care o dai acolo la matematică şi 20% media de la bacalaureat.
0,0p / 0 votes
Mihai
Byte

Postby eni4ever » 18 Nov 2010, 21:14

^ Corect, așa și este!
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby andreiandreiq » 18 Nov 2010, 22:13

Mersi pentru răspuns.
@eni4ever: Nu ști care a fost cea mai mica medie cu care sa intrat anul acesta/anul trecut? (la taxa și cât este taxa)... :D
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Zatarra » 19 Nov 2010, 03:44

Salut!

Eu unul sunt la ETC-PI (engleza) anul II, fiind axat pe retelistica si dorind sa plec cat mai repede posibil din tara si sa am si un job bun (de inginer) consider ca mi-am ales bine facultatea. Pana acum sunt foarte multumit de UPT si oportunitatiile care le ofera in materie de studiu in +, dar da.. e greu.. e mult de invatat.. pana la urma titulatura de inginer nu se castiga asa usor.

Cat despre CTI am si eu prieteni, chiar si coleg de camera care e la CTI si e super, dar sincer nu e de mine, cel putin primii doi ani de la CTI sigur nu sunt de mine. Profesorii sunt oamenii cu capul pe umeri, deci nu cred ca va fii vreo problema cu ei, in ceea ce priveste colegii pe care i-ati putea avea nu pot sa imi dau cu parerea deoarece nu cunosc, dar in general cei de la AC sunt "ochei", fata de cei de la alte facultati si nu vreau sa dau nume deoarece nu vreau sa creez vre`un conflict.

Caminele.. ei bine.. cazarea la camine e cam ultima problema care se pune, deoarece sunt locuri "berechet". Cat despre conditii, in afara de faptul ca in primii ani veti sta 6 in camera si nu veti avea loc in frigider nu e nici o problema deoarece sunt toate conditiile necesare. E posibil ca pe viitor sa se reduca la numarul de 5 studenti pe camera ceea ce e mai mult decat ok (spun asta deoarece noi in primul an am fost doar 5 in camera). Taxa de camin mi se pare chiar ok (e sub 100 RON pentru cei fara taxa si undeva pe la 150-170 de lei pentru cei cu taxa) si dupa cum spuneam.. faptul ca sunt locuri ofera posibilitatea si studentiilor de la Vest sa fie cazati in caminele de la Poli, dar taxa pentru ei e de 200 de RON. In cazul in care aveti vre`un parinte care e cadru didactic sau lucreaza in cadrul UPT-ului sunteti scutiti de taxa de cazare la camin. E posibil sa se aplice si daca nu e cadrul didactic in afara UPT-ului dar nu stiu sigur.

Cam astea fiind spuse in mare.. eu zic ca daca doresti cu adevarat sa inveti ceva si sa ai habar cu ce se mananca o facultate, UPT-ul e locul potrivit, parerea mea e ca nu vei regreta. Un mare + la toata "afacerea" asta e viata de student din Timisoara care nu cred ca are echivalent undeva in Romania.

Va asteptam cu cel mai mare drag la UPT. ;-)

P.S. Eni tu esti in UPT si nu ai zis nimic pana acum? >:P
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby eni4ever » 19 Nov 2010, 19:09

^ Vinovat de liniște :) ! Nu am știut că oamenii de pe-aci sunt din împrejurimi. Poate ne'ntâlnim odată...

Taxa e destul de piperată. Cred că a ajuns undeva la 3600-4000 pe an, deci nu se rentează. Luptă tu să intri la fără taxă că de moment ce te afli pe forum... cam acolo ți-e locul!

P.S: Ți-e frică de matematică ? Does it bite ?
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby andreiandreiq » 19 Nov 2010, 19:49

@eni4ever: Sincer, da !
Oricum eu sunt doar in a XI-a, dar vreau sa ma interesez din timp, nu sa las totul pe ultimul moment. La ce matematica facem noi la scoala 8-|, profu cand nu are chef de ora se apuca de povestit despre fotbal cu colegi (se cam intampla destul de des, 30-40 min din ora doar povesteste). Pe langa asta el preda lectia face un model mai "usor", in loc sa faca 3-4 modele mai usoare, mai grele face unu si in rest il doare in "14". Sunt momente in care ne-a ascultat din chesti pe care nu le-am facut, si logic ca iei un 2 cat tine de mare. Deja am dat-o rau in off-topic, in concluzie este dezastru la ora de mate... de aceea o sa incerc sa intreb ici-colo sa vad de la cine pot sa iau meditatii.

@eni4ever: Cand ai timp si chef sa povestesti un pic :P, ma intereseaza si ce materii se fac in facultate, si din cate stiu legat de programare se face C & Java ?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby sharky92 » 12 Aug 2011, 21:51

In septembrie voi incepe si eu primul an la AC in Timisoara "Informatica specializare informatica " , si sunt curios ce limbaje de programare vom studia in primul an ?
0,0p / 0 votes
sharky92
Bit

Status: 2

Postby eni4ever » 18 Aug 2011, 23:35

Acum am ajuns, îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat : în primul an vei învăța bazele programării predominant și limitat la C. Totuși, din cauza haosului ce domnește acum în facultate (rezultat al contopirii cu medicina și fuzionarea celor 2 secții + ieșirea la pensie a multor rechini consacrați), îți dai seama că nu pot garanta 100%.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Return to Off-topic