Salut,
Eu sunt la secția respectivă, anul 2 și poate pot să te îndrum nițel.
În opinia mea susținută de altfel de statistici, CTI-ul din cadrul universității AC-UPT este cea mai grea și totodată bună secție.
Să-ți răspund direct la întrebări ca mai apoi să vin cu adăugiri :
- grupele se fac în ordine alfabetică spre deosebire de ETC unde se fac după medii. Ideea e că, CTI-ul fiind o secție de vârf în care se intră pe admitere, se consideră că toți studenții au un fundament comun, iar repartizarea pe note nu-și are rostul.
- cât despre numărul de grupe, respectiv studenți pe grupă, pot să-ți spun că anul trecut, anul 1 CTI a avut 4 grupe cu câte 3 semigrupe în care numărul de studenți a fost relativ uniform distribuit. Anul respectiv a început cu aproximativ 200 de cursanți => cca. 50 de persoane pe grupă.
Asta a fost anul trecut, anul acesta ... din motive financiare respectiv de spațiu, s-a decis mărirea grupelor la 5 pentru toți anii a câte 2 subgrupe.
- studenții se pot muta dintr-o grupă în alta, dar doar acolo unde este permis ! Ce înseamnă asta : să se păstreze echilibrul cât de cât între grupe. Asta înseamnă că nu prea se acceptă ca mai mulți studenți să se mute simultan în alte grupe ci doar dacă se găsesc persoane care sunt disponibile să le ia locul în grupa din care pleacă.
Acum referitor la materie/profesori : Așa cum ziceam, este greu ... dar ai ce învăța din plin! Dacă vei ajunge la CTI, în anul 1 vei întâlni profesori precum Emilia PETRIȘOR, Ioan BERE și CRIȘAN care-și "fumează materia" și care o prezintă în așa fel încât te face să o vrei să o papi dimineața la o cană caldă de ceai. Pe bune ... sunt niște persoane deosebite! Păcat că nu toți îi apreciază. Oamenii vor numai note bune. Știi cum e, lenea românului!
Nu totul e roz, desigur. Mai sunt și materii de umplutură care au fost forțate în programă de către Bologna, dar acolo nu este chiar așa exigență ridicată. Și se pot trece ușor.
Cred că ți-am acoperit nedumeririle.
Alte întrebări ?