Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Ştii ceva ce ne poate fi de folos ? Un mod mai bun de a face lucrurile ? Spune-ne şi nouă, vrem să ştim.

Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Postby andreiandreiq » 03 Sep 2010, 18:04

In acest tutorial, va voi arata cum trebuie sa procedati ca sa faceti un CD/DVD in Nero.

In primul rand trebuie sa descarcati Nero (cautati pe google, si o sa il gasiti cu siguranta). Dupa ce l-ati descarcat si instalat, parcurgeti urmatorii pasi:

1. Introduceti un CD/DVD gol in unitatea optica (DVD Writer, Combo CD-RW/DVD, DVD-ROM-uri, CD-RW, CD-ROM-uri).
2. Deschideti Nero (daca nu vi s-a deschis automat la introducerea CD/DVD-ului).

Image

3. Acum alegeti ce tip de CD/DVD vreti sa faceti. Nero va pune la dispozitie mai multe variante: Data CD/DVD, Audio CD/DVD si Photo and Video CD/DVD. Eu o sa aleg Make Data CD (daca doriti sa faceti un DVD , alegeti Make Data DVD).

Image

4. Dupa ce ati dat click pe Make Data CD/DVD, trebuie sa adaugati ceea ce doriti sa puneti pe CD/DVD. Aveti doua modalitati de a pune pe CD/DVD ceea ce doriti:

- Prima esta prin folosirea butonului Add.

Image

- A doua modalitate, este prin Drag-and-drop.

ImageImage

5. Aveti grija sa nu depasiti spatiul pus la dispozitie de CD/DVD. Puteti sa observati cat spatiu este folosit din CD/DVD, in partea de jos a ferestrei unde ati pus fisierele dorite. Dupa cum observati in imaginea de mai jos, exista 2 linii: una galbena si una rosie. Aceste linii va arata cati MB intra pe CD/DVD, linia galbena arata faptul ca ati ajuns aproape de capacitatea maxima a CD/DVD-ului, iar linia rosie arata ca ati ajuns la capacitatea maxima.

Image

6. Dupa ce ati pus tot ceea ce doriti, dati click pe Next.
7. Daca doriti puteti sa puneti un nume CD/DVD-ului creat, iar dupa aceea dati click pe Burn.

Image

8. Asteptati sa se termine procesul de scriere a CD/DVD-ului (durata acestui proces depinde de cati MB ati ocupat din capacitatea CD/DVD-ului, dar depinde si de PC-ul fiecaruia in parte). Cand procesul este gata, dati click pe OK.

Image

Sper sa va fie de folos. :)>-
1p / 1 votes
Image
User avatar
andreiandreiq
Word
 
Joined: 30 Dec 2009
Status: 33.33

Re: Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Postby Zatarra » 03 Sep 2010, 18:28

De ce ai lasat bifat Multisession Disc? Astfel se pot crea multe BAD-uri pe CD/DVD. Daca tot ai facut asta explica si care e faza cu el, respectiv in ce situatii functioneaza.
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
User avatar
Zatarra
Byte
 
Joined: 01 Jan 2010
Location: /etc/sudoers
Status: 12.5

Re: Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Postby DarkByte » 03 Sep 2010, 20:01

BAD-uri pe CD / DVD din cauza multisession-ului ? Vrei sa-mi explici si mie, te rog, cum se intampla asta ? :|
0,0p / 0 votes
User avatar
DarkByte
11011011
 
Joined: 29 Dec 2009
Status: 140

Re: Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Postby andreiandreiq » 03 Sep 2010, 23:48

Multisession-ul ofera posibilitatea de a adauga ulterior date pe CD/DVD. De exemplu: pe CD-ul de mai sus am adaugat niste poze, sa zicem ca din greseala am uitat sa adaug cateva poze, multisession-ul imi ofera posibilitatea de a adauga ulterior alte poze pe CD si de a-l rescrie.

De asemenea il mai folosesc si pentru un mic truc, si anume: cand adaug date ulterioare (o noua sesiune) am posibilitatea de a sterge date din vechea sesiune. Continuand exemplul de mai sus, daca am pus niste poze din greseala pe acest CD, le pot sterge pe acestea.

Mentiune: datele sterse de pe CD "dispar", dar spatiul ramane ocupat. :)>-

Sper ca te-am lamurit.

In ceea ce priveste BAD-urile pe CD din cauza multisession, revino cu mai multe detalii. Personal nu mi s-a intamplat niciodata.
0,0p / 0 votes
Image
User avatar
andreiandreiq
Word
 
Joined: 30 Dec 2009
Status: 33.33

Re: Cum sa faci un CD/DVD cu Nero

Postby Dexter » 04 Sep 2010, 16:56

andreiandreiq wrote:De asemenea il mai folosesc si pentru un mic truc, si anume: cand adaug date ulterioare (o noua sesiune) am posibilitatea de a sterge date din vechea sesiune. Continuand exemplul de mai sus, daca am pus niste poze din greseala pe acest CD, le pot sterge pe acestea.

Mentiune: datele sterse de pe CD "dispar", dar spatiul ramane ocupat. :)>-


Nu este tocmai corect. Fiecare sesiune este crează un volum pe CD, iar în mod normal, se afişează doar ultimul volum inscripţionat. Asta nu înseamnă că informaţiile nu mai există sau nu mai pot fi accesate.

De fapt, CD-urile audio au volume separate pentru fiecare melodie, urmate de un volum de fişiere .cda (cu informaţii despre pistele audio). Sistemul de operare afişează doar ultimul volum (adică doar fişierele .cda), iar pistele audio sunt redate prin software (sau, cred eu, prin funcţii aflate la nivel de kernel).

Deasemenea, dacă un CD audio nu este finalizat şi se mai inscripţionează un volum de date, atunci CD playerele vor "vedea" doar zona "audio" a CD-ului, iar computerele vor "vedea" doar volumul final de date (cred că astea se mai numesc şi CD-uri "hibrid", dar nu ştiu sigur).

Surprinzător, există şi unele CD playere care construiesc o listă de fişiere audio, culese din toate volumele de date ale CD-ului, oferind posibilitatea de a adăuga piese noi pe parcurs.


În ceea ce priveşte accesarea volumelor din computer, versiunile mai vechi de Windows (precum Windows 98 Second Edition) ofereau posibilitatea de a schimba volumul curent, direct din dialogul Properties, al unităţii optice. Astfel, fiecare volum se comporta ca un CD diferit, odată ce era selectat.

În Windows XP (şi versiunile mai noi) se poate vedea lista volumelor, astfel:

  • În My Computer, Click-dreapta pe unitatea optică > Properties
  • Selectaţi tab-ul [Hardware]
  • Selectaţi unitatea optică din listă, apoi daţi click pe butonul [Properties]
  • Selectaţi tab-ul [Volumes], apoi daţi click pe butonul [Populate]

Mai departe... nu am idee cum se poate deschide un volum spre a fi vizualizat/citit. :( Singura idee ar fi folosirea unei maşini virtuale cu Windows 98...
0,0p / 0 votes
User avatar
Dexter
Word
 
Joined: 04 Jan 2010
Location: Secret Lab
Status: 44.5


Return to Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests