Cum sa faci un Print Screen

Ştii ceva ce ne poate fi de folos ? Un mod mai bun de a face lucrurile ? Spune-ne şi nouă, vrem să ştim.

Cum sa faci un Print Screen

Postby andreiandreiq » 10 Feb 2011, 22:04

In acest tutorial m-am hotarat sa va arat cum sa faceti un Print Screen. Cunosc destule persoane care nu stiu cum sa faca un Print Screen, si de fiecare data trebuie sa le explic cum se face. De aceea am zis sa fac un tutorial, si atunci cand cineva o sa ma intrebe cum se face un Print Screen, o sa ii dau link-ul de pe forum (mai simplu decat sa tot explic eu de N ori).

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, Print Screen (de obicei abreviat si ca Prt Scr, Print Scrn, Prt Scn, Prt Sc sau Prnt Scrn) este o tasta prezenta pe majoritatea tastaturilor. In cele mai multe dintre cazuri tasta este pozitionata in aceiasi sectiune cu Scroll Lock si Pause/Break. Aceasta tasta apeleaza o functie a Windows-ului care face o poza desktop-ului si o salveaza in clipboard.

Cam atata despre ce inseamna Print Screen (cred ca este destul), acum sa trecem la partea esentiala a acestui tutorial si anume cum se face un Print Screen.

1. Asigurati-va ca aveti deschis programul, documentul sau orice alceva caruia doriti sa ii faceti un Print Screen.
2. Apasati tasta Print Screen.

Image

3.Dupa ce ati apasat pe tasta Print Screen, click pe Start => All Programs => Accessories => Paint (in loc de Paint puteti deschide orice alt editor de poze, de exemplu: Photoshop, Gimp, Photoscape etc.).
4.Acum dati click in Paint, si apasati Ctrl + V.

Image

5.Tot ce mai trebuie sa faceti este sa salvati poza, click pe File => Save as => Save. La File name puneti numele care vreti sa il aiba poza, iar la Save as type selectati formatul dorit .png, .jpg, .bmp etc.

Image

Image

Tastatura care apare in tutorial este tastatura mea, cumparata cu ceva timp in urma (am specificat acest lucru pentu a evita intrebarile de genul: de ce ai ales tastatura asta si nu alta mai nu stiu cum).

Sper sa va fie de folos. :)>-
1p / 1 votes
Image
User avatar
andreiandreiq
Word
 
Joined: 30 Dec 2009
Status: 33.33

Return to Tips and Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests