Customizarea ceasului din systray

Ştii ceva ce ne poate fi de folos ? Un mod mai bun de a face lucrurile ? Spune-ne şi nouă, vrem să ştim.

Customizarea ceasului din systray

Postby v0id » 22 May 2010, 19:45

Totul incepe cu nenea DarkByte, care lucreaza la un programel foarte util pentru mine - QuickBar.

De cand am inceput sa-l folosesc, desktop-ul si taskbar-ul din Windows-ul meu sunt goale si ca urmare, nu mai e nevoie ca taskbar-ul sa aiba doua randuri (da, am multe shortcut-uri pentru ca sunt cam lenes :) ). Problema e ca de cand l-am facut sa aiba un singur rand, ceasul din systray imi afiseaza doar ora, nu si data, asa cum era inainte. Evident, Microsoft nu a gasit de cuviinta sa introduca niste optiuni pentru ceasul ala amarat nici macar in Windows 7, pe care eu il am instalat acum :(

M-am apucat sa caut metode pentru a customiza ceasul din systray-ul Windows-ul si am dat peste T-Clock. Versiunea curenta este ultima din tabelul de pe pagina respectiva ("T-Clock 3 & T-Clock x64"). Tineti cont ca este inca in beta - la mine mai crapa uneori cand inchid fereastra de optiuni, dar oricum n-o sa petrec prea mult timp pe-acolo si probabil nici voi n-o s-o faceti :). Partea buna este ca ruleaza pe sisteme x64 si e free. Am inceput sa-l folosesc abia de vreo 30 minute, deci nu pot spune prea multe despre el decat ca are multe feature-uri pe care probabil nu le voi folosi. Important este ca acest program mi-a rezolvat problema si m-am gandit ca va poate fi util si voua, mai ales daca incepeti sa folositi QuickBar :). Mai jos, niste screenshot-uri:

[The extension jpg has been deactivated and can no longer be displayed.]

1p / 1 votes
A good coder is never on holiday - he may be working on a different machine, that's about as far as it gets.
v0id
Word

Status: 42.5

Re: Customizarea ceasului din systray

Postby DarkByte » 22 May 2010, 20:23

Deci eu ma chinui sa golesc taskbarul si tu-l umpli inapoi cu o gramada de informatii despre ziua curenta ? :| (just kidding ;)))

Stiam si eu un program legat de customizarea ceasului ... o sa postez aici cand imi amintesc mai multe despre el (il foloseam pe win2000 si putin pe XP).

Thanks for sharing.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby v0id » 23 May 2010, 00:07

Poate ai folosit chiar programelul asta, dar intr-o varianta mai veche. Din cate am vazut, si-a inceput existenta inca de pe vremea lui Windows 98.
0,0p / 0 votes
A good coder is never on holiday - he may be working on a different machine, that's about as far as it gets.
v0id
Word

Postby Zatarra » 23 May 2010, 13:21

Mi`ati adus aminte de un programel vechi si frumos si anume Chameleon Clock. Avea foarte multe skin-uri pentru ceasul din taskbar. Voi reveni cu un edit si voi posta un link de unde il puteti downloada.
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby zoltan.satmari » 27 May 2011, 07:36

Mi se pare interesant ca poza "Ceasul meu dupa QuickBar" e facuta cu un minut inaintea celeilalte... Anomalie in continuitatea spatiu-timp. :) Offtopic
0,0p / 0 votes
zoltan.satmari
Bit

Status: 0

Postby v0id » 27 May 2011, 12:34

Nu e anomalie in continuitatea spatiu-timp. Ai intrat in The Matrix, dar inca nu stii asta :p
0,0p / 0 votes
v0id
Word

Return to Tips and Tricks