Cu riscul de a fi tras de urechi pentru reînvierea unui topic mai bătrân, vreau să-mi exprim nemulțumirea pentru această afirmație :
opc0de wrote:Pai in delphi poti face tot ce faci in C numai ca mult mai repede.Incearca sa scrii in C un program care te notifica cand un stick usb este scos sau inserat in calculator sa vezi cat dureaza , in delphi dureaza cam 2 minute daca scrii suficient de repede.Un alt impediment al Cului este lucrul cu sirurile de caractere e anevoios.Oricum ideal este sa inveti C iar apoi Delphi ptr a avea o idee cat mai buna despre programare.
Permite-mi să afirm că habar nu ai ce e cu C-ul și pentru ce a fost creat el. Acest lucru nu m-ar deranja prea mult dacă nu ai fi ferm convins că ești D-zeu pe pământ și că "ai ști cum merge lumea".
Te-ai întrebat vreodată de ce C-ul este considerat
wikipedia wrote:[...] one of the most popular programming languages of all time and there are very few computer architectures for which a C compiler does not exist
? Dacă știu și oamenii aceia că în "delphi poti face tot ce faci in C numai ca mult mai repede", de ce or ales totuși C-ul ca mediu de profesare ?
Nu, nu te-ai întrebat, sunt sigur. Permite-mi să te lămuresc:
Ceea ce compari tu este un căluț de mare cu un rechin. Poate s-ar scala unul la celălalt (???), dar în nici un caz nu s-ar ai vedea la știri vreodată că "astăzi, un surfer a fost mâncat de un căluț de mare".
Mai pe directe : C-ul a fost creat ca și limbaj de sistem, un înlocuitor al limbajului de asamblare (făcându-l foarte atractiv pentru domeniul embedded unde există constrângeri puternice de resurse). În C se scriu librării pentru că este foarte apropiat de mașină și nu are multe nivele de prelucrare a informației cum au limbajele specializate cum ar fi Delphi-ul (nivele ce cresc amprenta de memorie și timpul de execuție, desigur). Contrar a ceea ce ai crede, în lume nu sunt predominante PC-urile ci arhitecturile embedded unde în fiecare mașină de serie recentă (>2005) vei găsi în medie 90 de microprocesoare toate rulând limbaj de asamblare, C sau derivat din C (C++ de pildă). Nu vei găsi niciodată un microcontroler de airbag care să ruleze în Delphi sau, mai rău, Java pentru că nu s-ar risca nici un producător să detoneze încărcătura propulsoare după ce mașina s-a oprit din inerție și accidentul s-a consumat.
Ești confuz și încrezut puiule, dar uite ce-ți dau să faci în Delphi ce nu cred că vei face vreodată, dar care în C se face tot timpul pentru că ...
Șoc!: pentru asta a fost făcut! :
- un codec pentru mpeg4, hai ... orice versiune
- un sistem de operare (try linux on for size ... built in C)
- un mainframe care să țină o bază de date capabil să gestioneze N interogări pe secundă în timp real pe un tabel >10k de intrări
- un firmware care să-mi aprindă un led pe un atmega
Shall I continue ?
Bine pa!