Dupa iPad

Totus despre Mac OsX Snow Leopard, iPhone, iPad, iPod și altele.

Dupa iPad

Postby andreiandreiq » 01 Sep 2010, 09:33

Am gasit in urma cu ceva timp o chestie foarte interesanta legat de ce o sa urmeze a fi lansat dupa iPad: http://www.tomsguide.com/us/iPad-iMat-i ... -5968.html. Se pare ca cei de la Apple vor sa treaca de la mare, la mai mare si la maxim.

Image
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: Dupa Ipad

Postby DarkByte » 01 Sep 2010, 09:34

^ Asta se vroia a fi o gluma, nu un plan de bataie :P
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Re: Dupa Ipad

Postby bully3002 » 01 Sep 2010, 10:31

e o gluma, asa este...pentru ca acest topic este deschis, am sa notez aici doua lucruri :
- de ce imi place si de ce am ales Mac ( asta ca sa raspund unei intrebari postate pe acest forum )
- la ora asta am adunat experiente vizavi de utilizarea urmatoarelor scule : Macbook Air, Macbook unibody early 2009 ( perioada lansarii din an spune destule despre configuratie, aspect, etc ) , Macbook Pro middle 2010 , iphone 2G, 3G si 3GS , ipod touch toate generatiile ( 1,2 si 3 ) , iPad , ipoduri de diferite capacitati ( shuffle, nano, classic, etc )...asadar cine are intrebari despre oricare dintre aceste scule, ii stau la dispozitie in masura in care ma pricep sa dau raspunsuri pertinente - nu ma pretind cunoscator, ci doar iubitor al Apple.
Am trecut de la Windows la Apple deoarece imi convine sa ma descurc in mai multe variante ale sistemelor de operare ( la un moment dat, am avut pentru o perioada scurta de timp pe mana, un Asus EEEPC care utiliza o varianta speciala de Linux , user friendly, ceva simplut si care folosea doar chestiuni de baza ( navigare web, mail, instant messenger, etc ) - aleg Mac OSX pentru ca e mai stabil, e lipsit de amenintari virale pe net, permite instalarea oricarui program foarte simplu , nu da erori, nu exista conflict hardware in momentul in care cuplezi o componenta externa ( o vede sau nu )...repet, discut dpv al unui utilizator obisnuit, al unui om normal care nu are nevoie de batai de cap si care foloseste computerul personal la navigare pe net, la a descarca poze din aparatul foto, la a imprima diverse lucruri, etc. Cineva spunea ( cu oarecare ironie ) ca Apple prinde bine in randul consumatorilor intrucat face lucrurile sa fie simple ( ca pentru oameni care nu-si bat capul foarte tare - a se citi pentru americani ) - pot confirma asta, daca nu vrei sa-ti bati capul si doresti sa ai in casa o scula care chiar merge, alegi Apple in indiferent ce forma - un Mac sau un iphone ( daca vrei un telefon care sa nu-ti dea dureri de inima ) sau o tablita iPad ( daca doresti sa citesti carti in concediu sau sa vezi ultimele stiri - sau un ipod ( daca esti meloman )...de asta imi place Mac ! O sa revin . :-SS
0,0p / 0 votes
I love Apple !
bully3002
Bit

Status: 0

Re: Dupa iPad

Postby emi » 01 Sep 2010, 20:28

^ Salut si bine ai venit.
Daca esti fan Apple, ma mir ca nu ai mentionat: http://www.engadget.com/2010/09/01/live ... 010-event/ prezentarea lui Steve Jobs de azi.
0,0p / 0 votes
emi
Byte

Status: 18

Postby bully3002 » 01 Sep 2010, 21:41

Asteptam sa vedem noile produse si dupa aceea comentam.
0,0p / 0 votes
I love Apple !
bully3002
Bit

Postby emi » 02 Sep 2010, 08:59

Ce am spus mai sus, era chiar ontopic.
Acum putin oftopic: stii asta ?
http://www.youtube.com/watch?v=YNSHA3FBW2U
Evenimentele sunt prezentate simbolic, dar au la baza lucruri reale. Daca esti atent la nume si alte detalii poti gasi articolele referitoare la intimplari.

Si mai off-topic:
Ma duc intr-un centru de copiere. Stau si ma uit. Vine un tip, cere sa i se imprime ceva. Baiatul, executa, vad ca pe un monitor se invarte o clepsidra.
Ce sistem de operare e ? Intreb eu, care nu mai vazusem asemenea ferestre. Mac. Aha.
Dupa cateva minute, se imprima.
Si computerul cat a costat intreb eu ? Cam vreo 5000$.
Si de atunci am parerea mea despre Mac. Confirmata cu schimbarea procesorului in Intel.

Concluzie: la suprafata e frumos (probabil), dar inauntru e plin de probleme, si de aceea e sistem inchis, si patente la tot pasul. Steve Jobs face marketing, dar cand nu mai reuseste sa astupe gaurile, ... sorry.
Recunosc ca are cateva parti bune, dar nu e consistent.

Daca nu ar exista comunitatea opensource, ai crede ca Jobs prezinta urmatorul pas in evolutia soft / hard (ware).
0,0p / 0 votes
emi
Byte

Status: 18

Postby DarkByte » 02 Sep 2010, 09:25

Nu poti cataloga un sistem dupa ce ai vazut cum s-a comportat o singura data, pentru 10 minute. Nu cred ca e relevant.

Ca sa nu fiu inteles gresit, nu sunt fan Apple. Jobs ma cam calca pe bataturi si chiar vorbeam cu un prieten in weekend (Angel) despre chestiile cu iStuff ... toate chestiile trebuie cumparate din Apple Store, iPad nu e multitasking, etc etc etc. Concluzia noastra: Microsoft e rau, dar Apple e ... even worse.

Cu toate astea, raman la parerea mea. Nu cred ca esti in masura sa zici ceva (pro sau contra) despre ceva ce ai intalnit doar tangential.

In alta ordine de idei, un fost coleg de-al meu are un MacBook (nu stiu exact ce model sau detalii - nu m-a interesat prea mult), dar intotdeauna a mers bine. Totusi, avand in vedere ca nu am lucrat eu pe el, nici eu nu cred ca sunt in masura sa ma pronunt.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Postby bully3002 » 02 Sep 2010, 10:56

Din noiembrie, iPadul va avea multitasking ( pe langa multe altele ). E usor iritant cand Apple da cu portia sau obliga la cumparaturi de accesorii originale, insa cred ca in afara profitului, urmareste doar multumirea clientilor sai (una dintre rarele ocazii cu care a dat-o in bara a fost lansarea fara teste suficiente a iPhone 4 (probleme cu receptia) si atunci s-a lasat cu masuri rapide (update soft, concedierea celui responsabil in mod direct cu procesul de fabricatie, bumpere oferite gratuit posesorilor de iPhone 4, etc)... ca sa dau exemplul personal, am mai luat si accesorii neoriginale gen incarcator de telefon sau dock iar rezultatul a fost naspa intotdeauna (blocaje, scurtcircuitari, etc) - mi se pare in regula ca Apple sa recomande DOAR produse originale ! Pentru ca la cat costa un laptop, un telefon sau o tablita (preturile din Europa, desigur) te cam ustura buzunarul daca se strica din cauza unui accesoriu confectionat intr-o magazie din cine stie ce loc.
0,0p / 0 votes
I love Apple !
bully3002
Bit

Postby DarkByte » 02 Sep 2010, 10:56

^ Eu ma refeream la softuri care trebuie cumparate din Apple Store, nu la hardware.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Postby bully3002 » 02 Sep 2010, 21:34

pentru softuri exista doua variante ( valabil in cazul oricarui sistem de operare care costa ) - cea legala si cea mai putin legala...eu am apelat la amandoua, nu din zgarcenie ci din comoditate. dupa mine, important e faptul ca exista aceste softuri si ele usureaza munca tuturor.
0,0p / 0 votes
I love Apple !
bully3002
Bit

Postby bully3002 » 07 Sep 2010, 15:46

Ca sa existe si discutii despre iPad, am sa scriu cate ceva despre ultimul soft free instalat aseara : Air Video... Cu ce se ocupa ? iPad-ul foloseste ca sistem de operare iOS 3.2 (din noiembrie va trece la 4.2), iar acesta e destul de complicat in a folosi fisiere avi, etc. , in a viziona filme (ele trebuie convertite in prealabil)... acest Air Video permite vizualizarea tuturor filmelor ori a fisierelor video pe care le aveti in calculator pe tablita iPad facand o conversie in timp real... altfel spus, nu mai trebuie sa incarci tablita cu filme pe care sa le vezi in weekend la munte, deschizi aplicatia, te conectezi la compul lasat acasa (server) si le vezi in conditii optime... o economie de timp si de spatiu, as spune eu...
0,0p / 0 votes
I love Apple !
bully3002
Bit

Return to Mac