ECDL

Aici găseşti ultimele noutăţi legate de forum. Dacă s-a întâmplat ceva nou sau vrem să te anunţăm în legătură cu ceva. aici vei găsi informaţiile referitoare la aceste lucruri. Dacă vrei să fii curent cu noutățile, citeşte tot ce găseşti pe aici.

ECDL

Postby cata45 » 22 Sep 2011, 20:20

Am auzit de acest concurs azi de la un profesor. E ceva asemanator Cambridge-urilor de engleza. E valabil nelimitat si recunoscut international. Stie cineva ceva mai multe? Sau a dat cineva acest examen? (stiu ca e pentru operare PC)
0,0p / 0 votes
The EARTH without ART is just EH.
cata45
Byte

Status: 9

Re: ECDL

Postby andreiandreiq » 22 Sep 2011, 20:23

Da e asemanator cu examenul Cambridge de la engleza, care dacă il iei nu mai trebuie să dai BAC la engleza. La fel e si cu ECDL-ul, dacă il iei nu trebuie să mai dai la BAC competențe digitale.

Din câte știu, e recunoscut international, dar parca nu e nelimitat.

Problema cea mai mare e că trebuie sa plătești destul de mult, din câte mi-a zis profa în jur de 3 milioane.

Intre timp intră aici, și afli mai multe detalii.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby cata45 » 22 Sep 2011, 21:12

Multumesc de raspuns. As vrea sa dau acest examen pentru baze de date (advance) dar nu ca sa nu mai dau competentele la bac. O sa dau si CAE la engleza la care taxa e dubla si ceva fata de ECDL. Oricum sunt taxe enorme :O. Cel mai ieftin e DELF la franceza in jur de un milion. Chiar nu pot sa imi dau seama de ce costa atat...
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby smith » 23 Sep 2011, 01:32

Am să îți spun din start că ECDL nu merită deoarece tu ai tangențe cu programarea - bănuiesc că tot pe domeniul informaticii vrei să mergi mai derparte.

ECDL-ul e o prostie inventată de cine-știe ce rudă de-a unui parlamentar care a propus să se introducă competențe digitale la bacalaureat, DAR examen care poate fi echivalat cu acest certificat de ECDL - afacere bengoasă. Asta e doar ideea mea conspiraționistă - nu e fondată pe nimic care poate fi dovedit, încă.

DA, scapi de competențe digitale la bacalaureat, dar nu cred că ai avea probleme - eu am avut punctaj maxim și nu m-am pregătit deloc. Până la urmă, sunt doar câteva ore pierdute într-o zi oarecare.

E doar o șmecherie să fure banii de pe unii elevi care nu vor să-și ma "bată capul" sau nu vor să "piardă niște ore prețioase" - în care oricum nu învață mare lucru.

Ți-aș recomanda ECDL dacă ai avea 90-60-90 și ai dori să te faci secretară :P
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby DarkByte » 23 Sep 2011, 08:53

Dintr-un articol denumit "Why do resumes suck for hiring programmers?" :

Certifications

This one is an oldie, but like Monthy Python, it’s not dead yet. Certifications are granted by some body that claims to have authority, but they actually make money by people taking the tests, so it’s in their best interest to allow a reasonable percentage to pass. By taking money from test-takers, they have ruined their objectiveness. Plus, they rate developers in a pass/fail system: you are either a certified developer or not. This is not a reasonable way to judge developers since their skills range quite widely. And as soon as you’ve seen a couple of crappy developers who are “certified” their credibility is destroyed also.

Eu zic sa nu-ti pierzi vremea cu certificari si sa te apuci de treburi mai serioase.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby cata45 » 23 Sep 2011, 13:34

Multumesc mult de pareri...sunt foarte utile :)
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby Zatarra » 25 Sep 2011, 11:48

Cum spune Smith, e in + ECDL-ul acesta. O smecherie nationala e a face bani.

http://www.ecdl.org.ro/admin/

Username: ********* (user removed)
Password: ********* (password removed)

Poftim securitate la o companie/organizatie/sau ce o fii, e inacceptabil asa ceva. Sa nu mai zic ca e plin de vulnerabilitati si erori.

Daca vreti raportati niste vulnerabilitati la ei pe site si poate va da un certificat gratis.. dar nu prea cred sa va bage in seama, la cat de avari sunt :).

Bafta, si cum zicea si DarkByte, apuca-te de treburi mai serioase.
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby cata45 » 25 Sep 2011, 13:09

^Super tare... =))
Cum ai gasit userul si parola? Eu m-am uitat pe sursa paginii...
Se putea si mai rau :))
Putea sa fie in sursa ceva de genu:
if(username=="*****" && pass=="********")

L.E. Totusi ar fi bine sa stergi userul si parola. Nu stiu cat de bine face asta forumului.
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby DarkByte » 25 Sep 2011, 21:17

Am sters eu - however, Zatarra are dreptate.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Return to Noutăţi