Html sau Wordpress?

Te ocupi de partea vizuală a paginilor web? Vrei să afli mai multe despre acest domeniu ? Vrei să ne spui şi nouă cum se face? Ai un template și vrei să primesti sugestii și indicatii? Aceasta e secţiunea potrivită.

Html sau Wordpress?

Postby razolo13 » 11 Apr 2011, 23:32

Buna seara.

Odata cu inceperea anului scolar 2010-2011 mi-a revenit sarcina sa realizez site-ul liceului. Pe langa problemele cu informatiile necesare pt a fi postate pe site, din cauza incompetentei prof. coordonator (actuala mea prof. de informatica care, ca fapt divers, nu stie a scrie Backtracking <<Bucktracking pentru ea>>, mai am o problema.
Odata facut site-ul, va fi folosit pt urmatorii cativa anisori, si trebuie sa le fie usor domnilor prof. ce le revine sarcina sa faca update la site, sau viitorilor elevi. Daca il fac HTML, o sa-si prinda nasu' in haosul creat de mine in HTML. Asa ca m-am gandit sa folosesc o platforma CMS, cel mai sigur, Wordpress. Singura problema e ca nu ma pricep sa editez temele/templateurile.

Treaba e ca, vreau o parere din partea voastra. Sa-mi bat capul vreo 2 saptamani sa invat sa lucrez cu Wordpress, sau sa fac in HTML?

Daca cineva e dispus sa ma ajute, primesc ajutor :D. Deasemenea daca aveti o tema de wordpress de care v-ati amintit in timp ce citeati postul meu nu prea scurt, o tema pastrata la loc sigur undeva prin PC`urile voastre, si daca sunteti dispusi sa mi-o dati, va rog sa-mi spuneti. Sunt satul de cautat teme pe net, am gasit foarte multe, interesante, dar poate primesc ceva "mura-n-gura" :D. :-$

Multumesc pentru timpul acordat
:) Pave
0,0p / 0 votes
razolo13
Bit

Status: 0

Re: Html sau Wordpress?

Postby DarkByte » 11 Apr 2011, 23:51

Foloseste un CMS. Motivele sunt multiple: securitate, usabilitate, etc.

Still, pentru un site al scolii nu cred ca as folosi Wordpress, dar nu-ti pot recomanda altele (am auzit lucruri bune despre Joomla si Drupal, dar ... cam atat).

Pe de alta parte, am vazut, mai demult, ceva plugin-uri pentru Wordpress capabile sa-l transforme intr-un portal - caz in care Wordpress e cel mai bun, datorita faptului ca e mai usor de inteles (pentru cineva care nu e programator web - like me).

Majoritatea lucrurilor de care ai avea nevoie in Wordpress le gasesti gata facute : teme, add-on-uri, bla bla. Bonus, astea vin cu "manual" de instalare. Should be quite easy :)

Bafta !

P.S. ti-as recomanda sa faci tu site-ul, nu sa-l astepti gata facut - experienta prinde bine. Take it from someone who's been through this ... acum, de bine, de rau, imi bag nasul prin scripturile forumului ... si inca nu a crapat de tot :P
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby razolo13 » 12 Apr 2011, 00:17

Experienta prinde bine, e adevarat :D.

Am avut o perioada, prin toamna, cand am cautat CMS-ul potrivit, si m-am oprit la wordpress, datorita pluginurilor, si datorita faptului ca e mai usor de inteles, cum ai spus si tu. Da, asa e, se poate transforma intr-un portal cu ajutorul pluginurilor, si widgets (sau o fi tot aia, asta nu stiu). Oricum, in ultima ora, am dat peste Umbraco, e tot o platforma CMS, si pare mai desteapta decat Wordpress.

Daca nu ma voi descurca cu Umbraco, iti voi asculta sfatul, si ma voi intoarce la Wordpress, cu nervi de otel, si multa rabdare. :D

Multumesc pentru raspuns
0,0p / 0 votes
razolo13
Bit

Postby Skyllful » 28 Sep 2011, 20:34

Daca vor ceva usor de folosit , si nu au nevoie ca elevii sa comenteze si sa dea rating, recomand http://www.weebly.com/ ( care e la mintea cocosului -adica trebuie sa fii idiot, ca sa iti ia mai mult de 20 de min sa afli cum functioneaza totul )....... insa totusi, te-as sfatui sa il bagi in HTML si de fiecare data cand au probleme, sa te cheme pe tine, pentru un mic comision, sau sa te scoata de la ore....sau, poti incerca uCoz, care e ceva mai complicat, dar multi-functional.
0,0p / 0 votes
Nu lua viata prea in serios, oricum nimeni nu a reusit sa iasa viu din ea...
Skyllful
Bit

Return to Web Design