Instalare Win Xp de pe LAN

Ai probleme cu Windows? Ai intrebări legate de el ? Întreabă-ne și-ți vom răspunde.

Instalare Win Xp de pe LAN

Postby !_30 » 04 Jul 2011, 08:49

Salut!

Am un netbook cu Linux pe el, si cum nu am instalat niciodata Windows fara CD sau floppy, am ajuns intr-o incurcatura. Stiu ca raspunsul este pe undeva pe la mijloc, insa nu-l descopar.

Am vazut ca una dintre solutiile de a instala Windows-ul ar fi PXE boot, de pe LAN, cu un anume program Tftpd32 si nu numai. Problema e ca la un moment dat procesul se "termina" si conexiunea dintre cele 2 zice pa si pusi.

Intrebare - a instalat cineva Windows-ul fara CD/floppy, avand la indemana doar un alt PC (network/LAN boot), si/sau card SD reader/USB flash? Daca da, cum?

Mersi, #:-S
0,0p / 0 votes
!_30
Bit

Status: 0

Re: Instalare Win Xp de pe LAN

Postby Mihai » 04 Jul 2011, 19:29

Am avut aceeași problemă cu netbook-ul meu. Problema s-a rezolvat simplu, cu FlashBoot. Deși varianta demo are niște limitări nu cred că te vor încurca prea mult.
1p / 1 votes
Mihai
Byte

Status: 25

Postby Payne » 05 Jul 2011, 00:43

Iti recomand WinToFlash

Mai usor imposibil. Ai nevoie de un usb flash sau un card sd. Pui windows-ul pe dispozitiv cu programul de mai sus. Il conectezi la laptop si apoi selectezi din bios ca harddisk principal dispozitivul. Cam atat, cu restul cred ca te descurci.
1p / 1 votes
Suit up!

Image
Payne
Byte

Status: 17

Postby dracidus » 05 Jul 2011, 02:08

Mediile de stocare prin intermediul portului USB pot fi folosite cu ajutorul Pe2USB. Ultima data cand am folosit programu, in mare, am creeat o imagine virtuala a CD-ului cu OS, cu programul ala, am inscriptionat imaginea pe unitatea mobila si am setat din BIOS ca sa boot-eze de pe respectiva unitate optica. Nu ar trebui sa fie foarte dificil...
0,0p / 0 votes
dracidus
Bit

Postby !_30 » 06 Jul 2011, 15:29

Mersi pentru sfaturi baieti!

Din pacate inca nu am reusit sa instalez XP-ul pe netbook. Am incercat WintoFlash, Flashboot, PXE boot + inca alte cateva idei, insa nimic nu pare sa functioneze. In cazul primelor doua programe odata ce incepe sa instaleze Windowsul (dupa ce-si copiaza fisiere pe hard), ma intampina ecranul albastru, fie ca fac SD card si-l conectez prin USB, fie ca e FLash, fie ca e facut cu un program sau altul. Am sa incerc si cu VISTA, sa vedem daca tot asa face, mi-e sa nu fie CD-ul cu probleme.
0,0p / 0 votes
!_30
Bit

Postby Payne » 06 Jul 2011, 16:51

Ai incercat sa schimbi de "versiune" de XP? Si mie mi s-a intamplat de cateva ori.
0,0p / 0 votes
Suit up!

Image
Payne
Byte

Postby !_30 » 06 Jul 2011, 17:11

Nu am incercat sa schimb versiunea de XP. O sa incerc cu Vista sa vedem daca merge (desi nu ma tenteaza design-ul), si daca nici asa nu merge am sa incerc alt CD cu Windows XP.

Mi-era teama sa nu fie corupt hard-ul, dar din moment ce avea Linux instalat inainte si copiaza fisierele Windows pe hard, nu stiu daca ar putea fi corupt sau doar sunt eu paranoic.

Mersi mult! ;)
0,0p / 0 votes
!_30
Bit

Postby Payne » 06 Jul 2011, 17:58

Nu cred ca ar fi corupt, dar in general poate ca MBR-ul e modificat si e posibil sa iti dea eroare. Nu instala VISTA!!! Apoi chiar ca nu vei mai putea instala XP pana nu formatezi hard-ul cu low level.
0,0p / 0 votes
Suit up!

Image
Payne
Byte

Return to Windows