Lytro - fotografie moderna

Aici găsiți știri din zona IT.

Lytro - fotografie moderna

Postby DarkByte » 22 Jun 2011, 10:00

Dupa cum bine stiti (cei care v-ati jucat cu aparate foto), focalizarea este una din cele mai importante lucruri care definesc o fotografie. In aceeasi idee, ochiul uman reda obiectul pe care e focalizat, lasand restul "in umbra".

Ce se intampla cand vrei sa faci rapid o fotografie si aparatul pierde timpul facand auto-focus ? Sau ce se intampla cand e lumina putina si aparatul refuza sa focalizeze ? Well, ori pierzi fotografia, ori te multumesti cu una neclara (in functie de situatie, chiar una inutilizabila).

Aparent, situatia asta se va schimba in viitorul apropiat. Tehnologia Lytro promite sa schimbe radical fotografia prin capturarea tuturor informatiilor posibile despre lumina din fata obiectivului. Mai pe intelesul nostru, fotografia poate fi refocusata dupa ce a fost facuta (pe langa alte lucruri). In plus, datorita sensibilitatii ridicate a senzorului bazat pe aceasta tehnologie, si scenele cu lumina putina vor fi mai usor de fotografiat.

Primele aparate bazate pe tehnologia Lytro nu vor aparea decat pe la sfarsitul anului, dar ne putem delecta cu o galerie de imagini facute cu un asemenea aparat.

Distractie placuta !

Surse si mai multe informatii: Mashable - TechCrunch
1p / 1 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Re: Lytro - fotografie moderna

Postby v0id » 22 Jun 2011, 14:38

At last! Si n00bs ca mine vor putea face poze mai reusite :D
Sa-i vad acum pe obsedatii aia care fac numai macro =))
0,0p / 0 votes
A good coder is never on holiday - he may be working on a different machine, that's about as far as it gets.
v0id
Word

Status: 42.5

Re: Lytro - fotografie moderna

Postby Dieliric » 22 Jun 2011, 19:34

V0id vad ca ai ceva impotriva tehnicii macro ;)), crezi sa folosind un aparat cu tehnologia Lytro nu se pot face macro-uri la fel de frumoase?
Din cate am observat eu urmarind exemplele tehnologia asta face ca focalizarea sa se faca la infinit astfel incat sa apara toti subiectii in fotografie asa cum sunt si ceea ce se schimba va fi dat de programul de lucru in care se poate schimba modul de focalizare, faci niste porcarii de fotografii si apoi la pc le faci de nota 11 nu 10 ;)) ca doar e tehnologie superioara :P.
0,0p / 0 votes
"Nu spun ca nu stiu ci nu stiu inca"
Dieliric
Bit

Status: 7

Return to Știri