Platforma pentru blog ?

Te ocupi de partea vizuală a paginilor web? Vrei să afli mai multe despre acest domeniu ? Vrei să ne spui şi nouă cum se face? Ai un template și vrei să primesti sugestii și indicatii? Aceasta e secţiunea potrivită.

Platforma pentru blog ?

Postby andreiandreiq » 07 Jul 2011, 21:36

Salutare,

M-a rugat cineva să îl ajut să își facă un blog și, cum nu am cunoștințe așa multe în domeniu, apelez la voi pentru mai multe informații.

Ce platformă credeți că ar fi mai bine să folosesc: wordpress sau blogspor (dacă știți voi alte platforme, mai bune, vă rog spuneți-le). Si cum ar fi mai bine să-l fac, pe domeniul de la ei, sau pe un server privat cu domeniul meu.

Pe blog în general o să fie postate poze (poate vă ajută la oferirea informațiilor).
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: Platforma pentru blog ?

Postby DarkByte » 07 Jul 2011, 21:37

Depinde mult de ce anume vrea sa faca. Daca omul e serios (si, mai ales, daca vrea sa scoata bani din chestia asta), atunci as merge pe varianta cu domeniu si hosting. Daca nu, blogger sau wordpress (oricare :))).
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby andreiandreiq » 07 Jul 2011, 22:16

@DarkByte: Omul este serios, iar legat de faza cu banii... toti am vrea sa facem bani din lucruri cat de cat usoare, asa ca daca se poate, de ce nu :D.

Blog-ul o sa fie plin de poze, pentru ca persoana respectiva e fotograf amator, fotografiaza in general wild life, fiind si un viitor biolog.

Deci, cel mai bine e sa merg pe varianta cu domeniu si hosting, ai vreo recomandare de webhosting ?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby DarkByte » 07 Jul 2011, 22:22

Recomandare nu pot sa zic ca am ... uita-te, totusi, pe lista celor mai folosite.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby noobakaflo » 07 Jul 2011, 23:27

Eu folosesc wordpress pentru un mic site informativ, nu e chiar blog, si pot sa spun ca sunt multumit. Se pot forma foarte usor galerii cu poze ( aici sunt niste pluginuri ca sa iti faci asa, o idee.)
In legatura cu hostul... hostgator, sau daca vrei ceva gratuit, 000webhost mi se pare destul de bun .
0,0p / 0 votes
noobakaflo
Bit

Status: 1

Postby smith » 07 Jul 2011, 23:31

Cred că tumblr e mai prietenos pentru postat poze - dar dacă o să fie pe domeniu privat, probabil ar merge mai bine un wordpress cu ceva pluginuri pentru creat galerii mai ușor.
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby Skyllful » 28 Sep 2011, 20:08

Sal sunt nou pe forum. Si din moment ce sunt ,,specializat" pe mediul online, as putea sa iti ofer un raspuns >:D< .

Wordpress este pentru bloguri, nicidecum pentru ,,galerii" online, insa totusi, se adapteaza.

Blogspot, este folosit de cei mai multi, pentru primul blog, unul de test, in care sa invete lucrurile de baza- din mers-

:-bd Eu recomand uCoz,( ca si paltforma free ) care din moment ce nu are vreo specialitate, poate fi folosit pentur aproape orice: magazin online, blog, forum, dictionar, wiki, site, galerie, site de filme, etc.

Deci daca e artist, eu ii recomand calea acesta: mic blog pe blogspot ( pentru a invata cum merge piata ), inca un blog pe blogspot, apoi un blog ( cu experienta ) WordPress sau uCoz, dupa ce are un portofoliu cat de cat bine pus la punct - cont pe http://www.deviantart.com/ , si daca treaba merge bine, isi poate vinde pozele pe http://www.istockphoto.com/, apoi isi paote face singur un site cu domeniu si gazduire in care sa isi vanda singur pozele

P.S.: WordPress nu suporta reclamele AdSense ( sau alte PPC-uri )
uCoz adauga un mic banner pentru a-si face reclama ( foarte, foarte mic, si pe fiecare pagina, iar utilizatorul o plaseaza unde vrea )- daca nu aveti cont =P~ premium 8-> .....
0,0p / 0 votes
Nu lua viata prea in serios, oricum nimeni nu a reusit sa iasa viu din ea...
Skyllful
Bit

Status: 0

Return to Web Design