ubuntu 10.04

Aici se discută despre toate distribuțiile de Linux / *nix.

ubuntu 10.04

Postby Y2K » 30 Apr 2010, 14:51

Tocmai ce am facut upgrade-ul de la 9.10 la 10.04 si sunt destul de incantat. In sfarsit pot seta cum trebuie rezolutia (inainte zici ca era pe 640 x 520 cand era pe 1024 x ... ) in schimb nu imi place ca a mutat x _ (nu stiu cum se numesc, butonasele alea 3 de unde inchizi aplicatia,tralala )
un screen : http://img80.imageshack.us/img80/2757/screenshothe.png

Nu mi-am batut capul sa vad cum se mut inapoi.. probabil e posibil, dar momentan sunt cam grabit.
Merge ceva mai repede decat imi mergea 9.10. Counter Strike-ul am vazut ca imi merge mult mai bine. Dar o problema am cu xmms (program ce tine locul lui winamp).
Din cate am vazut nu mai am un bug ciudat ... la 9.10 la un moment dat se bloca calculatorul, mouse-ul o lua razna si toate aplicatiile deschise incepeau sa se miste ciudat , in firefox pagina mergea de jos in sus, trallala. Era foarte ciudat dar din cate vad nu mai e ...

In caz ca mai apare ceva dau edit sau postez ....

Voua cum vi se pare noul upgrade ? ;;)

Editat de DarkByte - greseli (upgrade, nu upgrate ... si foloseste cu incredere virgulele si articolele hotarate, te rog)
0,0p / 0 votes
Last edited by Y2K on 30 Apr 2010, 19:47, edited 1 time in total.
Never think they'll gonna shut up..
Y2K
Bit

Status: 0

Re: ubuntu 10.4

Postby smith » 30 Apr 2010, 14:54

1. E versiune noua. Este si optiune de upgrade de la 9.10 la 10.04 dar nu cred ca e acelasi lucru ca un install clean.
2. Versiunea e 10.04 nu 10.4.
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Re: ubuntu 10.04

Postby Y2K » 01 May 2010, 01:56

Bun, xmmsu ala era chiar enervant, asa ca am decis sa il dezinstalez si am instalat winamp cu wine. Dar cand am dezinstalat xmmsu era volumul dat mic, iar acuma orice aplicatie (inclusiv winamp-ul) se aude foarte incet. Are cineva idee ce sa ii fac sa se auda iar cum trebuie ?

L.E.: in Sound tot e dat la maxim ... deci de acolo nu pot face nimic.
P.S.: nu pot reinstala xmmsu ca imi da ceva eroare, deci... X(

L.L.E: am rezolvat cu alsamixer ...
0,0p / 0 votes
Y2K
Bit

Postby morpheus » 01 May 2010, 11:39

Nu mai instala tot felul de programe prin wine daca ai atatea alternative.
Ai o gramada de playere disponibile ... de exemplu poti incerca Rhythmbox, Banshee, Audacious, etc.
Recomand Rhythmbox, pare a fi cel mai stabil dintre cele enuntate.
Daca folosesti KDE, ai Amarok.
0,0p / 0 votes
Curiosity killed the cat
morpheus
Word

Status: 54.84

Postby Y2K » 01 May 2010, 19:37

Am instalat winamp doar sa vad daca nu pot sa dau sunetul mai tare... nu il folosesc. acuma folosesc Audacious si sunt foarte multumit de el. Iar de Rhythmbox mi-a mai spus un prieten, o sa il incerc.
Thanx :)>-
0,0p / 0 votes
Y2K
Bit

Postby Zatarra » 04 May 2010, 00:30

Si eu am trecut pe 10.04 si mi se pare destul de ok. Oricum e mai bun decat primul, din punct de vedere al fiabilitatii. In legatura cu playerul pentru Ubuntu eu unul sugerez : Rhythmbox.
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby Dieliric » 11 Jun 2010, 22:01

Schimbarea versiunii de linux este recomandat sa nu se faca prin upgrade ci prin instalare directa deoarece la upgrade mai apar probleme de genul celor mentionate mai sus. Am intampinat si eu aceleasi probleme, momentan nu pot asculta muzica la casti pentru ca se aude si la boxe iar cand inchid laptopul se aude un sunet ciudat de iti vine sa arunci "jucaria" pe fereastra, asta in cazul in care uit sa opresc sonorul inainte de oprire iar la restart nu se aude, alsamixer nu ma ajuta cu nimic la capitolul asta, rezolutia am rezolvato prin instalre directa de pe un cd.
Dupa cum spunea si Morpheus linuxul are o multime de programe care sunt similare celor folosite in windows astfel e foarte usor sa te adaptezi la noul sistem de operare.
0,0p / 0 votes
"Nu spun ca nu stiu ci nu stiu inca"
Dieliric
Bit

Status: 7

Postby Adrian » 12 Jun 2010, 00:25

Intr-adevar, si mie mi se parea mai sigura instalarea de la 0. Dar ultimele versiuni de Ubuntu mi se par foarte ok la update - chiar nu am avut nicio problema cu ele (in afara de un update la libxulrunner in 9.04 nu am avut niciun fel de problema). Mai degraba ma astept ca problemele pe care le-a enumerat Y2K sa fie de la wine - eu pana in ziua de astazi nu am descoperit metoda prin care sa fac sunetul sa imi ruleze in mod constant. In functie de aplicatia pe care o rulez folosind wine trebuie sa caut alta solutie - alt driver, renice si altele. Pe scurt, dupa cum a spus si morpheus, cel mai ok e sa se foloseasca aplicatii pentru Linux. Wine face o treaba buna dar nu este (si nu cred ca poate fi prea curand) perfect.
P.s. Eu nu am avut probleme cu xmms cat l-am folosit sub slack dar asta era acum vrei trei ani, xmms nu a fost cumva intrerupt? Eu tin minte ca nu l-am mai folosit cand am trecut pe Ubuntu pentru ca se anuntase ca nu va mai continua proiectul.
0,0p / 0 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Return to Linux