1. Sa ne cunoastem si din punct de vedere hardware

2. Se stie ca atunci cand iti cumperi un PC pe componente, poti avea surpriza sa constati ca exista tot felul de incompatibilitati intre acestea, chiar daca teoretic totul ar trebui sa mearga ca uns. Ii invit pe cei care, ca si mine, prefera sa-si construiasca propriul PC, sa ne dea aici configuratia hardware si sa ne spuna daca au avut surprize neplacute dupa asamblarea acestuia. Putem astfel sa-i ajutam pe altii care se gandesc sa-si asambleze propriul PC sa evite situatii neplacute. Eventual, cei care doresc, ar putea sa ne spuna si de ce au ales anumite componente in defavoarea altora.
Bineinteles, nu ar trebui sa ocoleasca acest topic cei care isi cumpara calculatoare "brand" sau cei care pur si simplu vor sa se laude cu masina pe care o "conduc"
. Cum am spus, putem sa ne folosim de acest topic si pentru simplul scop de a ne cunoaste configuratiile hardware.Here I go:
Placa de baza: MSI X58 PRO-E
Procesor: Intel Core I7-920 2.66GHZ 8 MB cache, BOX
Memorie: 6 GB DDR3 PC12800 CORSAIR (Kit X 3) TR3X6G1600C9
Placa video: MSI Radeon HD4870 512 MB, 256 bit, PCX, R4870-T2D512-OC
Placa sunet: Creative SoundBlaster Live! 24 bit, 7.1 canale (ramasa din sistemul vechi)
HDD 1: Western Digital Caviar Black 640 GB, SATA 2, 32 MB cache, WD6401AALS
HDD 2: Seagate 1TB, SATA 2, 32 MB cache, ST31000528AS
DVD-Writer: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
DVD-ROM: LG HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B
Sursa: Chieftec Smart 650 W, GPS-650AB-A
Carcasa: Foxconn la ieftineala
Monitor: LG W2443T-PF 24" Full HD (1920 x 1080)
Carcasa am cumparat-o de la Flamingo sau eta2u... Nu m-a prea interesat de unde si ce carcasa, dar in orice caz, e dintr-un magazin aflat in incinta Real
Monitorul l-am comandat de pe eMag, iar restul componentelor de pe Intend.Am acest sistem de vreo 3 luni si din punct de vedere hardware functioneaza ireprosabil. In cazul in care va intrebati de ce am ales 2 HDD-uri, raspunsul e simplu:
- 1 HDD cu timp de cautare cat mai mic posibil (dar si la un pret acceptabil
) pe care sa instalez sistemul de operare si aplicatiile. Pentru aceasta am ales Western Digital-ul si ii multumesc lui RaverX pentru idee
. Are seek time de aproximativ 11 ms. As fi vrut un SSD sau doua in RAID 0, dar acestea inca au probleme in special cu degradarea performantei in timp. As fi ales Intel X25-M G2 pentru ca la SSD-urile Intel se pare ca problema cu degradarea performantei in timp nu este atat de evidenta ca si la altele, iar performantele sunt net superioare. Cum insa nu sunt chiar in situatia in care ma dau banii afara din casa, mai astept 
- 1 HDD de capacitate mare, la care performanta nu este atat de importanta, pentru stocarea datelor.
Am avut in schimb probleme datorita sistemului de operare pe care l-am ales - Windows 7:
1. Placa de sunet fiind un model vechi, nu am gasit un driver oficial de la Creative care sa-mi ofere si un egalizator. Ideea era sa pot regla sunetul asa cum vreau eu la nivelul driver-ului. Dupa multe ore de cautari, am gasit un driver neoficial. Daca mai sunt printre voi persoane in aceeasi situatie, incercati aici. Nu ma injurati pe mine daca aveti probleme, am spus ca e ceva neoficial ! Si nu... Nu veniti cu sugestia sa folosesc placa de sunet integrata (Realtek) ca suna ca naiba pe langa Creative

2. Jocuri - dupa cum probabil stiti, Windows 7 vine cu DirectX 11. La ora actuala insa, majoritatea jocurilor inca folosesc DirectX 9 si DirectX 10. Mi-au aparut probleme dupa ce am instalat mai multe astfel de jocuri pentru ca fiecare vrea sa faca update la DirectX pentru a putea rula. In final iese o varza totala. Am ajuns in situatia in care unele jocuri care initial imi mergeau fara probleme, acum sa ruleze foarte prost (sacadari, intreruperi, etc.) sau deloc. A trebuit sa-mi restaurez sistemul la punctul in care il aveam inainte de a incepe sa instalez jocuri (facusem un "image backup"
).

.