PS/2 vs USB

Ai nevoie de idei legate de viitorul tău sistem ? Ai probleme fizice cu calculatorul ? Întreabă aici.

PS/2 vs USB

Postby andreiandreiq » 24 Jul 2010, 19:28

Salutare, poate sa îmi spuna și mie cineva care este diferența dintre o tastatura cu interfața PS/2 și o tastatura cu interfața USB?
Avantaje și dezavantaje, daca folosesc una sau alta.

Am ajuns la aceasta nelămurire cautând o tastatura pe net și am găsit pe PS/2 și pe USB și ma întrebam care este diferența dintre una și alta.
Dupa câteva căutări am găsit una care sa îmi placa: http://www.emag.ro/tastaturi/tastatura-a4tech-kx-6mu-ps2--pKX-6MUPS .
Daca aveți sugestii de tastaturi mi-ar place ceva nu prea "bădărană" și care sa aibă tastele de tip NoteBook, sa nu fie nici prea simpla dar nici prea complicata. :))

Sugestii?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: PS/2 vs USB

Postby KiMO » 24 Jul 2010, 21:16

Pai alegerea depinde de mai multi factori.

Daca iti trebuie tastatura pentru gaming, atunci alege PS/2 fiindca din ce am auzit (repet, din auzite) pe USB apare un anumit delay, plus ca majoritatea tastaturilor dedicate jocurilor (cu butoane luminate, aderente, hotkey-uri etc) o sa le gasesti pe PS/2.

Daca iti trebuie pentru office, sau in general, sarcini care nu necesita anumite "performante" pot opta linistit pentru USB atata timp cat e ergonomica si iti satisface preferintele. Eu personal sunt mort dupa tastatura de Mac, sau in general dupa tastaturi care au taste cu cursa mica, asa ca atunci cand mi-am cumparat, prima data la asta m-am uitat, si abia apoi la cum se conecteaza.
0,0p / 0 votes
KiMO
Bit

Status: 0

Postby andreiandreiq » 27 Jul 2010, 14:33

Tocmai mi-a ajuns tastatura (http://www.emag.ro/tastaturi/tastatura- ... -pKX-6MUPS ), e destul de frumoasa. Ca sa nu mai tragi cablul de la casti pana in spatele / fata PC-ului tastatura are in partea stanga porturi pentru casti si microfon. Are taste de NoteBook :X, si ii in romana, adica are diacritice pe ea.

Are si o mufa de USB, dar aia ii pentru portul USB din partea dreapta din tastatura.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby DarkByte » 28 Jul 2010, 12:15

As vrea si eu o tastatura cu taste in genul laptopului ... dar nu chiar la pretul ala ... si mi-ar trebui pe USB. Laptopul meu e cam ... fara port de PS/2 :P
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 136

Return to Configurare și depanare