Unitati semi-optice

Ai nevoie de idei legate de viitorul tău sistem ? Ai probleme fizice cu calculatorul ? Întreabă aici.

Unitati semi-optice

Postby DAngelo » 12 Jan 2010, 00:04

Recent, la ultimile calculatoare la care am lucrat am dat peste o problema destul de curioasa dar si interesanta :-/: un DVD-RW care nu citeste CD-uri deloc, adica pui CD-ul in unitate si nu il citeste, se aprinde de vreo 3 ori ledul de activitate si atat. La inceput am crezut ca era o problema cu windous-ul dar dupa ce am incercar sa bootez de pe CD nu mergea. :O
Si mai ciudat este ca la inceput cand unitatea optica a fost cumparata mergea totul bine si pe urma dupa un timp nu a mai functionat corect. Eu am banuit ca un firmware update ar fi solutia iar v0id mi-a spus acelasi lucru dar totusi de ce la inceput a mers si acum nu?? Astept sa va dati cu parerea si poate veniti si cu o solutie. ;)
0,0p / 0 votes
DAngelo
Bit

Status: 0

Re: Unitati semi-optice

Postby v0id » 12 Jan 2010, 00:27

Stiu ca poate pare ca te iau la misto, dar intreb numai ca sa fiu sigur... Ai incercat cu mai multe CD-uri, corect? Si daca da, acele CD-uri sigur puteau fi citite de alte unitati optice, corect?
0,0p / 0 votes
A good coder is never on holiday - he may be working on a different machine, that's about as far as it gets.
v0id
Word

Status: 39.5

Postby DAngelo » 12 Jan 2010, 00:52

v0id wrote:Stiu ca poate pare ca te iau la misto, dar intreb numai ca sa fiu sigur... Ai incercat cu mai multe CD-uri, corect? Si daca da, acele CD-uri sigur puteau fi citite de alte unitati optice, corect?

/:) Deci CD-ul cu care am vrut sa instalez windowsul nu a mers pe acea unitate optica si m-am dus la alt calculator tot cu un DVD-RW si iam facut o imagine apoi l-am scris pe un DVD ca sa-mi pot face treaba.Din nou acelasi CD l-am folosit sa-i instalez si un laptop si a mers, plus ca am incercat si toate CD-urile pe care mi le-a dat omul cu drivere si programe si tot nimic deci ... alceva
0,0p / 0 votes
DAngelo
Bit

Postby v0id » 12 Jan 2010, 10:42

OK, acum pe baza acestor informatii date de tine pot spune ca nu e o problema de software din moment ce nu poti sa faci boot de pe CD. As incerca urmatoarele:
1. Montarea unitatii optice intr-un alt calculator si as incerca sa boot-ez de pe CD sau sa citesc niste CD-uri (preferabil nu unele scrise de mine ci de ex. unele cu drivere venite de la producator, dar sa fie CD-uri care sigur pot fi citite de alte unitati). Daca nu merge, vezi 2.
2. Upgrade de firmware.
3. Curatarea lentilei, insa asta ar presupune sa desfaci unitatea optica (daca este in garantie, mai bine sari peste acest pas).
4. Daca unitatea e in garantie, as schimba-o. Daca nu e in garantie, naspa... Probabil ar trebui sa cumperi una noua.

De curiozitate... Ce "varsta" are unitatea optica?
0,0p / 0 votes
A good coder is never on holiday - he may be working on a different machine, that's about as far as it gets.
v0id
Word

Postby DAngelo » 12 Jan 2010, 18:22

Un an jumatate dar sincer nu cred ca are vreo implicatie varsta DVD-ului. Adica daca s-ar strica nu ar mai merge deloc si nu pe jumatate.
0,0p / 0 votes
DAngelo
Bit

Postby Dexter » 12 Jan 2010, 19:28

@DAngelo -- cunosc pe cineva căruia îi merge DVD-RW-ul "pe jumătate"... În urma unui mic accident, acum îi citeşte doar DVD-urile, nu şi CD-urile... :|
0,0p / 0 votes
Dexter
Word

Status: 44.5

Postby v0id » 12 Jan 2010, 20:00

@DAngelo - Nu are importanta varsta unitatii. Cum am spus, eram doar curios. "Stricat" nu inseamna ca nu trebuie sa mearga deloc...
0,0p / 0 votes
v0id
Word

Postby DAngelo » 12 Jan 2010, 23:19

Dexter wrote:@DAngelo -- cunosc pe cineva căruia îi merge DVD-RW-ul "pe jumătate"... În urma unui mic accident, acum îi citeşte doar DVD-urile, nu şi CD-urile... :|

Despre ce fel de accident este vorba? Cum a reusit sa-l faca?
0,0p / 0 votes
DAngelo
Bit

Postby Ratster » 20 Apr 2010, 08:22

Ok. Eu am urmatoarea problema la laptop: Imi citeste CD-urile dar nu-mi mai citeste DVD-urile. Problema e simpla... s-a dus lentila care citea DVD-urile, din cate am inteles in functie de model unele se pot repara, schimba etc. Solutia mea a fost sa-mi cumpar o unitate optica externa. Banuiesc mai mult ca sigur ca si la tine e aceiasi problema din pacate :(
0,0p / 0 votes
Ratster
Bit

Status: 5

Return to Configurare și depanare