Dupa cate am auzit, in principal de la profesorul meu de fizica, care la o lectie de optica i-a trecut prin cap sa ne explice cum o sa fie noua generatie de calculatoare, mai exact "calculatoarele optice", m-am hotarat s-a caut pe Internet informatii despre aceste calculatoare "revolutionare", fiind pasionat intr-o oarecare masura de PC-uri.
Din cate am citit se pare ca, in viitor, cu ajutorul laserelor s-ar putea realiza pe cale optica transmiterea semnalelor intre diferite componente alea PC-ului, fara ca intre acestea sa existe vreun contact (nu o sa mai fie nevoie de atatea cabluri
). Se spune ca si alimentarea PC-ului s-ar putea face cu ajutorul luminii laser, fara sa mai fie nevoie de curent electric. Calculatoarele optice vor avea o memorie imensa (echivalenta cu o biblioteca cu milioane de volume), precum si o viteza fantastica.Se pare ca viitorul o sa ne faca multe surprize. Oare o sa se contureze aparitia unei noi generatii de calculatoare, a caror constructie si principiu de functionare difera mult de cele ale calculatoarelor electronice ?
Pentru curiosi http://science.nasa.gov/newhome/headlin%20...%20ay99_1.htm
Voi ce stiti despre asta? Ati auzit despre asa ceva? ... Va astept cu informatii suplimentare:D
Welcome to BitCell. Click here to register !