Windows side-by-side configuration incorrect

Ai probleme cu Windows? Ai intrebări legate de el ? Întreabă-ne și-ți vom răspunde.

Windows side-by-side configuration incorrect

Postby Adrian » 06 May 2010, 17:37

Am vazut pe unul dintre topicurile concursurilor ridicata problema acestei erori. Sper sa nu gresesc (m-am ciocnit de ea acum ceva timp) dar daca bine tin minte, e o problema cu assembly-urile Windows. Mai precis, la verificarea versiunii necesare pentru o librarie dinamica importata in C++, versiunea minima obligatorie a librariei nu exista in caile sistemului, moment in care e semnalizata eroarea aceasta (mi se pare ca se poate si vedea din event viewer).

Solutia cea mai indemana pentru utilizator este instalarea Visual C++ Redistributable 2008. Programatorul cred ca poate alege din optiunile proiectului do not use runtime libraries (sau ceva in gen). Nu am timp chiar astazi sa verific, voi incerca zilele astea (stiu ca tot promit si nu prea produc dar chiar am foarte multe pe cap) - daca ar reusi cineva sa testeze chestia asta ar fi super (in speranta asta am si postat :D). Trebuie un calculator cu VC++ Express 2008, de exemplu, si unul care sa nu aiba VC++ redistributable package 2008 instalat si se poate verifica toata chestia asta. Eu deocamdata am 3 calculatoare cu Win7 si VS la indemana deci n-am nicio sansa pana nu o sa am timp sa pun un VM si sa incerc asa... sau sa gasesc un calculator cu XP.
0,0p / 0 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Re: Windows side-by-side configuration incorrect

Postby Adrian » 10 May 2010, 19:27

Am facut intre timp experimentul si se pare ca e ok... o aplicatie simpla (e un cod C portat de pe Linux care foloseste librariile simple - gen stdlib si altele, nimic deosebit la el) creata cu Visual C++ 2008 Express a reusit sa ruleze asa:

- Win7, fara probleme
- Win XP, C++ Redistributable 2008 si 2005 instalate, fara probleme
- Win XP, C++ Redist. 2005 instalat, fara probleme
- Win XP simplu, fara redis. de orice fel instalat, aplicatia nu ruleaza. Singura varianta e legarea statica a librariilor (in loc de cea dinamica) - Solution Properties, C/C++, Code Generation, Runtime Library alegeti multi-threaded (/MTT parca e flag-ul) in loc de multi-threaded DLL.

Pe scurt, pentru a fi siguri ca nu veti mai avea problema asta (in concursurile de pe forum, de exemplu :) ) folositi Visual Studio cu static linking. Sper sa fie utila cuiva chestia asta.
3p / 1 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Postby DarkByte » 07 Feb 2011, 19:05

Bun, o intrebare...

Am Windows XP x86 cu Visual Studio 2008 (Express edition or something). Am o aplicatie luata de pe net care zice ca "application configuration is incorrect". Am instalat redistributable de 2005, 2005 SP 1, 2008 si 2010. Am dat si restart la masina ... aplicatia continua sa imi zica acelasi lucru.

Acum, eu ce sa fac ? Sa le trimit o bomba celor de la MS ... sau sa ma duc personal sa le-o livrez ? x(

P.S. stiu ca nu e eroarea de "side-by-side", dar pare sa fie legata.

L.E. screen-shot cu bucuria lu' tati ...

Image
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 136

Postby xlad » 07 Feb 2011, 19:43

Eroarea "This application has failed to start ..." am observat ca apare atunci cand, de obicei, lipseste un dll de care o aplicatie are neaparat nevoie (nu neaparat c++ redistributable). Asa mi se intampla cand fac un programel care foloseste DirectX in VC++ 2005 si ii trimit unui prieten, si ca sa ii mearga, trebuie sa ii trimit dll-ul d3dx9_43.dll (care il pune fie in system32, fie in folderul unde se afla programul).

Ca sa iti mearga aplicatia, trebuie sa ii gasesti toate dll-urile de care are nevoie si sa le pui in folderul unde se afla programul (sau intr-un folder din PATH).
0,0p / 0 votes
xlad
Bit

Status: 2

Postby DarkByte » 07 Feb 2011, 19:59

Thanks, am facut-o si pe asta. Un .dll de-al programului avea, se pare, nevoie de msvcp90.dll si msvcr90.dll ... eroarea persista si acum.

Now what ?
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 136

Return to Windows