Prezentare

Prezentare

Postby Dieliric » 13 May 2010, 23:21

Vad ca aici nu s-a postat deloc asa ca vreau sa sparg eu gheata, sper ca am postat la locul potrivit.
Poblema sta cam in felul urmator: vine ziua in care trebuie sa imi prezint lucrarea de licenta, teoretic prezentarea se face in Power Point, dar dat fiind faptul ca nu imi place sa ma incadrez intr-o turma vreau sa fac ceva mai special folosind un alt program. M-am gandit si la Flash dar e ceva mai greu si mai mult de munca deoarece vreau sa includ si niste grafice, niste schite facute in autocad si niste bucati de harta plus multe panarame si palavrageala, Maya, 3DS Max, nu cred ca ma ajuta prea mult din cate am observat.
Ceea ce vreau eu este o sugestie, ce program sa folosesc si de preferat sa exporte rezultatul in mai multe formate, mai am si ProShow Gold care se incadreaza in ultima categorie cu exportul dar nu e chiar ceea ce vreau. Imi dati vreo sugestie de un alt program folosit de voi?

0,0 points / 0 votes
"Asa raman pana cand va creste iarba la mine pe mormant"
Dieliric
Bit

Re: Prezentare

Postby just me » 14 May 2010, 01:10

Frumoasa idee, dar trebuie sa te gandesti un pic la ce profesori ai in comisie, cum o sa reactioneze. Cred ca mai important e continutul prezentarii si modul in care o prezinti.

Nu stiu cate prezentari ai facut si cate ai sustinut. Nu stiu daca stii ce reguli sunt la un Power Point, adica exista o regula de aur. 6x6. Adica sase randuri, sase cuvinte pe rand. Nu trebuie sa citesti de pe slide-uri. Aceste lucruri sunt mult mai importante decat cat e spectaculos.

Trebuie sa te incadrezi in timpul acordat. Teoretic ai 10 sau 15 minute. Nu e recomandat sa faci mai putin, dar nici mai mult. Adica merge, 8 din 10, dar sa nu fie mai scurta decat atat. Daca depasesti timpul ti se va spune: "multumim". Trebuie sa fi atent la cum incepi, cum termini. "Buna ziua. Ma numesc X si sub coordonarea dl-ui Y am realizat ....". Ultimul slide trebuie sa fie: "Va multumesc pentru atentie" sau "Va multumesc".

Mai trebuie si sa iei in calcul ca, de obicei, atunci cand iti prezinti lucrarea, profesorii citesc prima data lucrarea ta. O sa fie atenti la cum arata, ce spui si o sa iti rasfoiasca lucrarea. Nu trebuie sa inveti pe de rost prezentarea, sa nu o spui ca un discurs. Daca cumva, din cauza emotiilor, uiti un cuvant, o sa te pierzi si nu va iesi bine.

La ce mai trebuie sa fie atent este ca, daca o prezinti in romana, sa fie scrisa cu diacritice. Daca pui figuri pe care le-ai gasit pe un site in engleza, sa ai grija ca denumirile de pe figura sa nu fie in engleza. Prelucrezi si scrii in romana (asta e valabil si la lucrarea scrisa. Referitor la lucrarea scrisa sa ai grija sa respecti cerintele, margini, paragraf, stil, tot).

Sper ca nu te-am speriat. :D
Bafta >:D<

2 points / 1 votes
" Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections "
just me
Bit

Postby andreiandreiq » 14 May 2010, 10:06

Poti sa incerci sa folosesti Adobe After Effects, se realizeaza multe lucruri frumoase cu el (efecte,tranzitii etc.). Eu l-am folosit pentru a crea un video .avi ... nu mai tin minte ce alte formate poate sa scoata, sa vad daca il mai am in PC, sa-l instalez si-ti zic. ;)

Bafta

0,0 points / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Dieliric » 18 May 2010, 09:43

Pai m-a cam convins just me :D. Ramane la power point, plus ca am gasit niste template-uri pe retea si abia astept sa vad ce si cum.

Referitor la intrebarea ta cu sustinerea/participarea la prezentari, am participat de cateva ori la niste prezentari dar de sustinut nu am sustinut niciodata, e prima asa ca o sa am ceva emotii.

Multumesc mult de ajutor >:D< .

P.S. Nu m-am speriat :P.

0,0 points / 0 votes
"Asa raman pana cand va creste iarba la mine pe mormant"
Dieliric
Bit

Return to Animatii