problema java-help

Cunoscutul limbaj de programare Java a fost creat să întrunească câteva caracteristici de bază, printre care OOP, să fie independent de arhitectură (portabilitatea), să fie dinamic şi securizat. Aici vom vorbi despre Java SE, Java ME, respectiv Java EE. Dacă acesta este domeniul tău de interes, aceasta este secţiunea potrivită pentru tine.

problema java-help

Postby ian_xena » 15 Jan 2011, 18:38

Buna!
Am si eu de facut o functie java care verifica daca un sir de numere este inversul altui sir.Ma puteti ajuta,va rog frumos?
Multumesc!!!
0,0p / 0 votes
ian_xena
Bit

Status: 0

Re: problema java-help

Postby DarkByte » 15 Jan 2011, 18:59

Pune cod sa vedem ce-ai facut pana acum si vom incerca sa te ajutam.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Status: 140

Postby ian_xena » 15 Jan 2011, 19:14

Poi nu am nici o idee :(( speram sa ma ajutati macar foarte putin.Nu ma prea descurc in java ...si am nevoie de el luni.
Va rog sa ma ajutati...Va multumesc din suflet!
0,0p / 0 votes
ian_xena
Bit

Postby DarkByte » 15 Jan 2011, 19:22

Cod sper sa nu-ti dea nimeni pe tava. Te-ar ajuta doar sa-ti furi singur caciula.

Anyway, problema nu e asa de grea. Ai doua siruri denumite A si B. In primul rand, verifici lungimea sirurilor - daca nu au aceeasi lungime, e clar ca (A inversat) nu poate fi B.

Daca sirurile au aceeasi lungime, treci la verificarea efectiva. Pentru inceput, seteaza-ti un flag care sa "tina minte" ca (A inversat) este egal cu B - un boolean setat "true" ... sau o variabila intreaga setata pe o anumita valoare.

Ultimul si cel mai important pas: fa o bucla care sa verifice primul element din A cu ultimul element din B - A[1] cu B[n], apoi A[2] cu B[n-1], etc. Daca la vreo verificare elementele nu sunt egale, setezi flagul pe "false" si poti sa iesi din bucla, fiindca nu mai are rost sa cauti in continuare.

La sfarsit, afisezi rezultatul (adica, A inversat este egal cu B ... sau nu) in functie de flagul setat de tine.

Asta e toata filozofia, succes !

P.S. in expresia "B[n]", "n" este lungimea sirurilor.
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Postby ian_xena » 15 Jan 2011, 19:24

merci pt ajutor...mai rau de atata nu se putea...nu inteleg absolut nimik

L.E. (-- 15 Jan 2011, 19:24 --)

daca m-ar ajuta cineva cu un cod...ce se sfarseste lumea?
0,0p / 0 votes
ian_xena
Bit

Postby DarkByte » 15 Jan 2011, 19:30

Nu, cu siguranta nu se va sfarsi lumea. Topicul, in schimb, se termina aici.

Pe cei care stau la colt si cersesc bani ii mai inteleg ... nu pe toti, da' treaca-mearga. Pe cei ca tine, imi pare rau s-o spun, nu-i inteleg deloc.

Bafta
0,0p / 0 votes
DarkByte
11011011

Return to Java