Programeaza PC-ul sa se stinga automat

Ştii ceva ce ne poate fi de folos ? Un mod mai bun de a face lucrurile ? Spune-ne şi nouă, vrem să ştim.

Programeaza PC-ul sa se stinga automat

Postby andreiandreiq » 24 Jul 2010, 12:11

Cea mai simpla și eficienta prin care putem programa un calculator sa se opreasca singur, dupa un interval de timp ales de noi este urrmatoarea.

Aceasta metoda nu presupune instalarea unui program. Tot ce trebuie sa facem, este sa scriem o linie de comanda în "Run".

Daca doriti ca PC-ul sa se stinga automat dupa o ora (3600 secunde), parcurgeți urmatori pași:

1. Dați click pe "Start".
2. Mergeți la "Run" și scrieți "shutdown -s -t 3600" (unde –s da comanda de Shutdown iar –t 3600 indica timpul de 3600 de secunde (o ora) inainte de Shutdown).
3. Apăsați "Enter" sau click pe OK.

Image

Dupa ce ați apăsat Enter (sau ați dat click pe OK) o sa va apăra un mesaj pe ecran, care va anunța ca sistemul de operare se va închide în 60 minute.

Image

Daca doriți sa programați PC-ul sa se stingă mai repede sau mai tarziu, schimbați din 3600 de secunde în cate secunde doriți (1h = 60min = 3600 sec).

Poate intre timp va-ți razgandit și doriti sa anulati programarea facuta (auto shutdown-ul), tot ce trebuie sa faceti este sa tastati în "Run": shutdown -a (abort shutdown).

Image

Mie îmi este util când las ceva la download și trebuie sa plec de acasa (in cea mai mare parte, dar il folosesc si cu alte ocazi), sper sa va foloseasca și voua. :)>-
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: Programeaza PC-ul sa se stinga automat

Postby Dexter » 24 Jul 2010, 13:10

Mai trebuie menţionat faptul că această comandă funcţionează doar pe conturile de administrator.

...şiii...o mică farsă pe care îmi plăcea să o fac era să execut comenzile:
  1. shutdown -s -t 3600
  2. logoff

Calculatorul se blochează la etapa "Saving your settings". ;))
0,0p / 0 votes
Dexter
Word

Status: 44.5

Postby noobakaflo » 30 Dec 2010, 14:34

Adevaraciune maxima! Foloseam tot felu' de programe :-j
0,0p / 0 votes
noobakaflo
Bit

Status: 1

Postby andreiandreiq » 30 Dec 2010, 18:16

@noobakaflo: Ideea e sa nu te complici sa tot instalezi cine știe ce programe, așa pur și simplu scrii în "Run" și gata. :P
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Cosmin_NTG » 23 Jan 2011, 15:14

Super tare. Nice trick!
0,0p / 0 votes
Thinking about solutions is better than thinking about problems
Cosmin_NTG
Byte

Status: 10

Postby Beny » 13 Mar 2012, 16:49

Seara , cand ma uitam la filme duceam mereu problema "Cine imi stinge calculatorul , daca adorm ?" pana cand m-am gandit sa incerc un program de shut down ... Am gasit paispemii de programe , care mai de care cu tot felul de optiuni , acum in doi timpi si trei miscari reusesc sa il sting datorita acestui topic interesant . Adio dat jos din pat si shut down , acum forta matematica :)) deci 3600 secunde inseamna 1 ora , oare 7200 secunde , cate ore ? :))
0,0p / 0 votes
Beny
Bit

Status: 0

Postby andreiandreiq » 13 Mar 2012, 16:58

Încearcă să scrii asa: shutdown -s -f -t 3600, am adăugat -f care forțează programele să se închidă în caz că primești vreo eroare cu End Now, sau dintr-un anumit motiv nu se închid.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Nutu2000 » 13 Mar 2012, 17:03

Si cand ma gandesc ca am incercat zile la randul sa gasesc un program ca asta si sa fie bun... :)) Ma gandesc cam cat ar facea tot timpul ala in secunde, dar din frica ca o sa dau peste un numar ce nu stiu sa-l citesc nu cred ca vreau sa aflu. Totusi mi-ar fi salvat o groaza de timp daca stiam asta.

P.S.: Ce alte comenzi in run poti sa ne mai spui? :D Poate o sa si vedem un fel de tutorial pe undeva pe aici (sau deja e si eu nu stiam de el?).
0,0p / 0 votes
Just me, Nuțu2000.
Nutu2000
Bit

Status: 4

Postby andreiandreiq » 13 Mar 2012, 17:06

@Nutu2000: Mai sunt ceva tutoriale cu comenzi in Run. Sunt foarte multe comenzi pe care le poți executa... poate o sa fac odată un topic cu câteva folositoare.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Return to Tips and Tricks