Sfaturi pentru incepatori in algortmica

Această secţiune se ocupă cu programarea, fără a ţine cont de limbaj. Dacă vrei (sau trebuie) să înveți algoritmică, aici este locul potrivit. Descrieri şi idei de algoritmi, algoritmi clasici și întrebări pe baza acestora, toate vor fi postate aici.

Sfaturi pentru incepatori in algortmica

Postby new_luca » 30 Oct 2011, 23:47

Dupa cum morpheus mi-a sugerat, va cer ajutorul aici :D
Imi plac la nebunie concursurile de pe acest forum, problema e ca solutiile mele, chiar daca sunt functionale, uneori sunt foarte ineficiente, cum am observat ca se spune "Brute Force" si nu reusesc sa dezvolt eu algoritmi eficienti.

Exemplu: Concursul Bitcell18, am reusit sa scriu un cod functional , dar cand am incercat 1 milion de numere, nici macar dupa 30 minute nu reusise sa termine asa ca l-am oprit, pe cand rezolvarea lui Payne calculeaza instant...e frustrant.

Tot ce stiu este limbajul C (probabil si asta doar zgariat suprafata) si creativitatea mea, care este foarte limitata din cate imi dau seama.

Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine, de unde sa incep cu invatatul si intelesul algoritmilor ?

Mi-am dat seama intr-un concurs ca am nevoie din cercetarile facute de "Programare Dinamica", am incercat sa tot inteleg dar nu am reusit deloc, alta data de "Backtracking" si tot asa tot felul de algoritmi, pur si simplu pe unde am citit nu am reusit sa ii inteleg.

Spuneti-mi si mie de unde sa incep cu asimilarea de algoritmi pentru nivelul meu(Cat e posibil omeneste de incepator).

Eu cred ca nu sunt cum se spune foarte prost, dar daca chiar sunt(pentru ca obiectiv cand privesc faptele asta concluzionez), va rog sa imi spuneti de unde si cum sa incep ca sa pot sa asimilez si eu "De la 0" algoritmi si gandire algoritmica, sa pot sa ajung sa inteleg si eu ce tot aud peste tot : Greedy, Dinamic, Backtracking si multe alte nume foarte cunoscute ....

Nu sunt o persoana foarte inteligenta, dar incerc sa compensez prin perseverenta, asa ca va rog sa ma indrumati in aceasta calatorie a universului algoritmic .
0,0p / 0 votes
Image
new_luca
Byte

Status: 12

Re: Sfaturi pentru incepatori in algortmica

Postby nomemory » 31 Oct 2011, 11:47

Eu am inceput sa citesc de curand:
"Algorithms in C, Robert Sedgewick"

Cred ca ti s-ar potrivi .
0,0p / 0 votes
nomemory
Bit

Status: 2

Re: Sfaturi pentru incepatori in algortmica

Postby morpheus » 31 Oct 2011, 22:44

^^ Probabil ca e din cauza manualelor pe care le citesti. O sa scriu niste tutoriale care explica ideile de baza in zilele care urmeaza.
0,0p / 0 votes
morpheus
Word

Status: 54.84

Return to Algoritmică