SOPA

Tot ce nu are legatură cu IT sau cu forumul, în general, va fi postat aici. Aveți grija, regulile se aplică și aici.

SOPA

Postby andreiandreiq » 08 Jan 2012, 00:50

Salutare,

Ce parere aveti despre SOPA (Stop Online Piracy Act), cum va afecta aceasta lege internetul si utilizatorii lui ?
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Re: SOPA

Postby eni4ever » 08 Jan 2012, 01:35

Știu că și pirate bay or avut o inițiativă de a-și întărâta utilizatorii să preseze senatorii ce-i reprezintă pentru a nu susține legea.

De nasol, e nasol ... clar, dar de asemenea cred că ce nu te omoară, te face mai puternic. Problema aici nu este de copyright infrigement, ci de modul în care este văzută informația digitală de către cadrele legale a diferitelor țări (a se vedea articolul lui Ric Parking din Overload 106 și Sergey Ignatchenko din Overload 105) : este greu să îti pui titlu de proprietate, fie ea și intelectuală pe o copie a unei creații digitale. Metodologia nu este suficient de matură în acest sens și aici cred că mulți se vor simți dezarmați. La urma urmei, chiar dacă titlul de proprietate există pe bun merit, odată ce ajunge pe internet, aparține lumii. Dar chiar dacă vor trece legea (eu nu cred), internetul va găsi, inevitabil, alte metode de a-și transmite informația.

Pe de altă parte, dacă va trece, nu exclud nici niște represalii serioase din partea programatorilor gri.
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
Word

Status: 47.83

Postby andreiandreiq » 23 Jan 2012, 23:24

După cum (sigur) știți cei de la FBI au "dat jos" site-ul Megaupload, ca o etapa premergătoare a legilor SOPA & PIPA. Pe internet circula zvonuri cum ca cei de la FBI, au pus mana pe fișierele care conțin date despre toți utilizatori care au făcut upload pe site, sau au downloadat ceva vreodată, și acum vreau să le dea amenzi și să-i aresteze.

Credeți că o să li se întâmple asa ceva, tuturor celor care au uploadat-downloadat ceva de pe site? Personal, tind să cred ca nu, poate câțiva acolo, dar nu toți (probabil cei care au piratat cel mai mult).

Dacă un site ca Megaupload, a fost dat deja jos, care credeți ca va fi următorul ?

Si după cum "avertiza" si eni4ever mai sus, programatorilor gri deja au început să ia măsuri.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby Cosmin_NTG » 24 Jan 2012, 11:23

Wow...ar fi chiar nasol. Din cate stiu...am descarcat si eu cateva sute de mb de pe Megaupload. Eu unul cred ca cei de la FBI si-au luat masuri de precautie cu mult inainte de a face asta pentru ca posibilitatea ca programatorii gri sa actioneze este foarte mare. Daca nu au facut asta... >:)
0,0p / 0 votes
"Cel mai de neinteles lucru din lumea asta este acela ca lumea poate fi inteleasa" A.Einstein
Cosmin_NTG
Byte

Status: 10

Postby andreiandreiq » 24 Jan 2012, 16:16

@Cosmin_NTG: Au acționat deja, poți să dai un search pe Google și o să găsești o mulțime de anunțuri.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Postby andreiandreiq » 26 Jan 2012, 22:57

0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word