Spamuri

Tot ce nu are legatură cu IT sau cu forumul, în general, va fi postat aici. Aveți grija, regulile se aplică și aici.

Spamuri

Postby Nutu2000 » 12 Jan 2012, 23:11

Salutari! De ceva timp am parte de spam pe mail un pic cam ciudat. In ce sens ciudat? Pai toate mail-urile sunt trimise de la adrese de mail necunoscute. Ok si ce ar fi nou la asta? Cam asta face parte din definitia unui spam, nu? Pai da, dar mailurile pe care le primesc eu nu numai ca sunt trimise de la adrese de mail necunoscute, dar si catre adrese necunoscute. Niciodata, niciunul dintre spam-uri nu sunt trimise pe adresa mea.

Aici si un screen shot de pe mail: http://nutu2000.sunphoto.ro/Diverse/59655298

Acum si intrebarea mea: cum se poate sa trimiti un e-mail catre o persoana si sa o primeasca alta? Si mai sunt curios sa stiu cati dintre voi ati mai trecut prin asa ceva?
0,0p / 0 votes
Just me, Nuțu2000.
Nutu2000
Bit

Status: 4

Re: Spamuri

Postby smith » 13 Jan 2012, 11:10

Păi ăla e câmpul TO:
Pentru mail mai este CC (carbon copy) și BCC (blind CC).

Dacă cineva scrie un mail și compleatează o adresă de mail la TO și alte 10 adrese la CC, toată lumea va primi o copie a mesajului. Adresa de la TO va fi cea primară, iar cele de la CC vor fi secundare.

În cazul CC dacă tu dacă primești un mail ca cel menționat mai sus, poți să le vezi adresa de mail de la toți cei 10. Dacă ei ar fi scriși în câmpul BCC, nu mai poți să le vezi adresele.

Cred că asta e problema :-??
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Postby eni4ever » 13 Jan 2012, 11:53

Cred că el era intrigat cum se poate ca destinatarul emailului din căsuța lui să fie diferit de adresa lui personală de email. Respectivele adrese sunt newslettere sau liste de anunțuri (announcement list ?) în care toate emailurile ce se primesc, sunt redirecționate către emailurile abonate.
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby eric56 » 13 Jan 2012, 16:11

Din ce știi, spamuri-le sunt trimise de persoane necunoscute..
Persoanele necunoscute pot fi și persoane cunoscute în același timp...
Din câte am văzut , acela este un mesaj, probabil de la o persoană care își bate joc de tine, sau cineva care trimite de pe un site care ți-a văzut adresa de e-mail de pe un site, și spamează!
Scrie , ”You didn not get any on my messages” , înseamna că respectivul/respectiva este spammerul.

Dacă sunt mai mulți spameri îți recomand o adresă nouă.
0,0p / 0 votes
Respecta si vei fi respectat
eric56
Bit

Status: 0

Return to Off-topic