Stanford online course

Aici găseşti ultimele noutăţi legate de forum. Dacă s-a întâmplat ceva nou sau vrem să te anunţăm în legătură cu ceva. aici vei găsi informaţiile referitoare la aceste lucruri. Dacă vrei să fii curent cu noutățile, citeşte tot ce găseşti pe aici.

Re: Stanford online course

Postby Gecko » 17 Oct 2011, 20:09

Nu am citit tot ce s-a scris pe aici.

Poate sa ma lamureasca cineva de la cat la cat e valabila tema pe AI-class ? Acolo scrie ca este valabila din noaptea asta (spre dimineata) de la 2:59 dar eu chiar n-am cum sa stau la ora 3 dimineata sa fac teme online, ma trezesc devreme, deci, cam cat e valabila rezolvarea temei? Doar cateva ore sau nelimitat?
0,0p / 0 votes
Gecko
Bit

Status: 0

Postby eni4ever » 17 Oct 2011, 22:53

Nu înțeleg întrebarea ta, îmi pare rău.
Termenul limită pentru prima temă este mâine dimineață ora 2, ora României. De mâine, teoretic, va fi publicată a 2-a temă. Conform orarului, a 2-a temă are termen limită 23 Octombrie, dar poate datorită acestei decalări de 1 zi cu prima temă, termenul temei 2 se va mări și el (mi-e așa mi s-ar părea corect).
0,0p / 0 votes
Image

"Rațiunea vine în umbre scurte numite suferințe." Victor Adăscăliței
"Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.
Zoidberg: Then suicide it is! Step into my office ..." Futurama S06E06
eni4ever
DWord

Status: 57.83

Postby Gecko » 18 Oct 2011, 16:42

La mine, aseara, aparea tema ca fiind closed si scria ca va fi valabila dupa 2:59. Acum vad ca s-a dus termenul la ea si au pus-o pe a doua, numai inteleg nimic, daca-mi aparea closed cum era s-o fac?
De asta am intrebat cand si cat sta deschisa o tema, plus ca stiam ca trebuia sa-i dea drumul de duminica.
0,0p / 0 votes
Gecko
Bit

Postby cata45 » 18 Oct 2011, 17:19

Iti aparea closed pentru ca probabil esti la nivel basic. Temele sunt valabile doar pentru advance.
Am luat 92 la tema. Am gresit la biscuite trebuia sa pun 16 in loc de 10 si am mai gresit inca ceva la moneda. Voi cat ati luat? :)
0,0p / 0 votes
The EARTH without ART is just EH.
cata45
Byte

Status: 9

Postby Gecko » 18 Oct 2011, 18:16

Sa inteleg ca nu sunt teme pentru ambele nivele?
0,0p / 0 votes
Gecko
Bit

Postby eni4ever » 18 Oct 2011, 18:38

Am obținut 92% și eu :).Am greșit la monedă și la solitaire (nu m-aș fi gândit în veci procesul nu ar fi continuu!)
Felicitări cata45! Restu ?

@Gecko: Dacă te-ai înscris la basic, dreptul de a vedea tema 1 a fost acordat de îndată ce termenul limită pentru depunerea ei pentru cei înscriși la avansat a trecut. Începând cu săptămâna asta, ambele categorii de utilizatori vor avea acces la teme simultan!
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby Zatarra » 19 Oct 2011, 11:58

92% here. Am gresit la Loaded coin. Nu am pus stochastic (m-am luat cu altele si nu am fost atent), si greseala care am facut-o pe merit a fost tot la Loaded coin faza cu partially obs. Eu am zis ca e fully deoarece stii mereu care e starea, dar nu m-am gandit la faza cu memoria, intr-un fel are dreptate.. deoarece poti afla mai multe informatii dupa mai multe aruncari.. In fine.. e destul de naspa deoarece aloc timp doar in weekend si mai am si temele si cursurile de la Machine Learning..
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby eni4ever » 19 Oct 2011, 18:06

Peter Norvig declara că 46000 de oameni or făcut tema 1! Cât de tare este asta ? S-au publicat video-uri noi pe ML. Cum stați cu tema acolo ? Faceți și variantele opționale, dar opționalele-opționalelor? :D

Spor prieteni

P.S: Am găsit pe grupul de pe reddit dedicat ML-ului un ref.-card pentru comenzile din Octave. Mi-e mi se pare util, poate vă ajută și pe voi.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby cata45 » 19 Oct 2011, 20:08

Eu la ML sunt basic ( nu cred ca trebuie sa fac si problemele de programare)
Eu la ML nu mai am Review Questions nefacute. Cum se calculeaza punctajul total la ML? Conteaza Review Questions?

PS...
La basic trebuie faute temele de programare? (Din cate am vazut eu pe-acolo alea sunt pentru avansati)
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby eni4ever » 19 Oct 2011, 21:41

Dacă ești la basic, nu trebuie să faci temele. De asemenea, dacă ești la basic, nu cred că primești notă, dar aștept pe cineva să mă contrazică dacă este cazul.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby eni4ever » 23 Oct 2011, 11:14

Salut prieteni, cum merg probabilitățile? Aveți dificultăți ?
A mai crescut nivelul la IA, se simte ? Ieri m-am chinuit rău de tot să înțeleg conceptul de d-separeare, dar încă nu simt că-l percep cum trebuie.

Eu sper astăzi să termin inferența + tema 2.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby cata45 » 23 Oct 2011, 11:33

Am avut o saptamana foarte incarcata (5 teste) nu prea am mai avut timp de cursurile acelea. Am facut cateva la probabilitati dar nu sunt prea multumit. Pana acum am facut 50% din Probability in AI si am raspuns corect doar la 55% din intrebari. (Cam dezamagit...) Da, am constatat ca e nivelul mai ridicat. Probabil ma ocup azi de AI ca vad ca tema e valabila pana pe 25 :(
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby eni4ever » 14 Nov 2011, 23:36

Salut prieteni,
Cum vi se pare nivelul de informații acum că au trecut 6 săptămâni de curs ? Eu, personal, mai am un pic și dau pe-afară; literalmente ... S-au adunat multe concepte, iar asta, împreună cu cartea și ML-ul încep încet, dar sigur, să împingă memoria la un 'ovărflău'. Bine că avem acum parțial. Apropo de asta : cum stați cu repetițiile? V-ați apucat ? Aveți dificultăți cu ceva concepte ?

O scurtă delectare din măruntaiele internetului :
Image
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby cata45 » 15 Nov 2011, 14:32

Eu am renuntat la AI, iar la ML nu m ai fac testele. Pur si simplu nu am timp. Si din moment ce am ratat cateva lectii si vad acolo pagini intregi de videouri nevizualizate... Plus ca unele intrebari de la AI erau de-a dreptul stupide si aveau un raspuns care nu se putea intui. Are cineva un capitol cu scor 100% la AI?
0,0p / 0 votes
cata45
Byte

Postby eni4ever » 18 Nov 2011, 08:59

^ 100% am obtinut doar la teme. În tot cazul ceea ce fac profesorii de la Stanford este extraordinar și inedit atât în nivelul prestației cât și în organizare.

Giast in :
Frank Chen (ML Staff) wrote:We are launching several free, online classes for January/February 2012 today:

CS 101 by Nick Parlante @ cs101-class.org
Natural Language Processing by Dan Jurafsky and Chris Manning @ nlp-class.org
Software Engineering for SAAS by Armando Fox and David Patterson @ saas-class.org
Human-Computer Interfaces by Scott Klemmer @ hci-class.org
Game Theory by Matthew Jackson and Yoav Shoham @ game-theory-class.org
Probabilistic Graphical Models by Daphne Koller @ pgm-class.org
Machine Learning by Andrew Ng @ jan2012.ml-class.org (Same class as current ml-class.org)
Some of the classes are related to AI and Machine Learning and so do signup if you are interested in any of the classes above. We will have further announcements soon, so stay tuned!

Orgasm ingineresc : câte somități!!!: Patterson, Klemmer, Manning ... vai Doamne!

Spred dă lăv! :)
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby eni4ever » 24 Nov 2011, 17:48

Un momento ce condenseaza varianța cu bias-ul așa cum au fost ele predate în setul X de filmulețe ML:
Image[pentru o vizualizare completă, deschideți imaginea într-o filă nouă]

Mi s-a părut util să existe în arsenalul personal de tehnici de diagnoză ...
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby eni4ever » 16 Dec 2011, 12:48

Și ... a început examenul! La o primă vedere, nu vi se pare că este mai ușor ca parțialul ?

Spor la răspunsuri corecte ;)

P.S: de ML nu se știe nimic deocamdată în ceea ce privește data ultimei evaluări. Asta mă neliniștește cumva.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby eni4ever » 21 Dec 2011, 02:23

Gata!
97% nota de pe examenul final la AI, iar media finală este încă așteptată la ML.

Permiteți-mi să îmi exprim câteva gânduri tangente la experiența la care tocmai ce am fost părtaș. Vor fi, zic eu, scurte. Au fost 2 cursuri predate de 3 profesori cu un singur rezultat : extraordinar! Mă simt profund recunoscător și îndatorat acestor 3 persoane a căror nivel pedagogic este, fără doar și poate, cel mai înalt văzut de mine dintre toți profesorii pe care am apucat să-i întâlnesc în viața mea mică. Sună poate un pic prea pompos, dar fiți siguri că nu aș spune-o dacă nu aș si crede. Pe deoparte avem echipa AI condusă de Norvig - expertul sintetic jovial în tricou hawaian - și Thrun - individul entuziast, complex, mereu zâmbitor (chiar dacă afară plouă sau nu primește în fiecare zi o mărire - a se vedea filmele). Rezultatul : 900+ de filmulețe de aur academic cuprinzând o plajă mare de subiecte variind de la probabilități, teoria jocurilor, procesări de limbaj natural și până la domenii de interes general precum analiză de imagini și robotică. Cursul le-a avut pe toate: teme, întrebări in-situ și o comunitate căluroasă de zeci de mii de colegi, de 4 ori corpul studenților de la Stanford și, după calculele lui Sebastian, chiar de 2x mai mulți decât a reușit Kety Perry să strângă la un concert recent pe un stadion la care făcea și el parte. Numerele au fost deadreptul fabuloase! Nu a existat săptămână în care să nu le pice serverul cu 12-10 ore înainte de finalizarea unei teme. Efectiv gemeau biții...

De cealaltă parte îl avem pe Andrew, Profesorul de la cursul de Machine Learning. Andrew a fost un pic diferit în abordare. Site-ul gestionat a utilizat serviciile Amazon și, în consecință, a fost unul mai curat, mai complet și mai unit într-un fel. Am avut întebări notate la sfârșitul fiecărui modul + ceea ce mi s-a părut foarte frumos, exerciții de programare. De asemenea, el a dispus, din punctul meu de vedere, de modul perfect de a aborda o astfel de provocare a învățământului: tehnologia corectă (tabletă) și atitudinea corectă(talent de utilizare). Mai ceva : Ca și caracter, te izbește pasiunea cu care vizibil vrea să te învețe. Atât de mare este această pasiune încât în ultimul video (cel de sumarizare și mulțumire), aveai impresia că se află în jurul unei cepe sau ceva. Literalmente, mai un pic și vărsa o lacrimă! atât de încărcat emoțional era.
Cum poate un om de talia lui să-mi mulțumească mie că-mi pierd timpul și îi urmăresc videourile? mă depășește. Greu și cu cuvintele astea ...

Mulți spun că ML-ul a fost mai bine expus decât AI-ul și le pot înțelege raționamentul, dar părerea mea ca beneficiar al învățământului românesc îmi spune că efectiv nu a contat! Experiența apartenenței la un grup care face ceva din pasiune și nu din obligație este cu mult mai importantă decât cadrul, chiar mai importantă decât acel promis "statement of accomplishment" de care uitasem la un moment dat.

Ca să sumarizez : în ianuarie se reia cursul de ML precum și alte cursuri după cum am scris într-un post anterior. AI-ul va face o pauză după cum au spus și domnii profesori, dar pentru cei ce au timp și vor o experiență cel puțin interesantă : urmați ML-ul ... și mai vorbim :) .

În loc de concluzie :
Dorința lor a fost să facem ceva util cu ceea ce au reușit să ne învețe. Ar fi frumos și firesc să reușim să îndeplinim acest "contract spiritual".

Brava profi'!
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby eni4ever » 05 Mar 2012, 11:15

Pentru cei ce vor să învețe electronică de la MIT, astăzi (5 Martie 2012) s-a deschis primul curs oferit de platforma MITx (acreditat cu diplomă de absolvire). Este vorba de cursul 6.002x ('x' de la online) - Circuits and Electronics.

La o primă vedere, au o dispunere de conținut foarte curată punând la dispoziție chiar și materialul de lectură direct pe site. Dacă vă interesează și vă înscrieți, putem să discută în comunitate eventualele noțiuni ce ne sunt prezentate acolo.
0,0p / 0 votes
Image

eni4ever
DWord

Postby begood » 05 Mar 2012, 13:19

M-am apucat si eu de Machine Learning, I'll post updates with the progress.
Ah, am vizualizat cursurile de la Model Thinking, mi se pare mie sau... sunt de-a dreptul usoare ?
0,0p / 0 votes
begood
Bit

PreviousNext

Return to Noutăţi