Tipuri

Ca si orice alta activitate, programarea depinde mult de factorul uman. Hai sa vedem ce ne face pe noi sa butonam.

Tipuri

Postby MrKasz123 » 11 Jan 2012, 14:47

Salut,m-am gandit sa fac un topic pentru a clarifica tipurile de date in c++ pentru cei ce nu le stiu

Variabilele pot fi :locale(segment de stiva)
globale(memorate in segmentul de date)

Segentul de stiva are in general 65 KB,se poate schimba
Cea mai mica unitate de masura a memoriei este bitul
Multiplii bitului sunt>
1kb=1024bytes
1Mb=1024kb
1GB=1024Mb

0.signed char
1.char 1byte, apartine lui Z
2.unsigned char apartine N 1 octet
3.int apartine Z,4 octeti
4.unsigned int apartine N,2 octeti
5.long apartine Z,4 octeti
6.unsigned long apartine N,4 octeti
7.float apartine R,4 octeti
8.double apartine R,8 octeti
9.long double apartine R,1 octet

1.N-multimea numerelor naturale
2.Z-multimea numerelor intregi
3.R-multimea numerelor reale

Daca folositi bibleoteca standard in, out pentru
1.char se va folosi %c anallog pentru unsigned char
2.int se va folosi %d annallog pentru unsigned int
3.long se va folosi %ld anallog pentru unsigned long
4.float se va folosi %f sau %e
5.double se va folosi %lf
6.long double se va folosi %Lf

Acest topic este facut in totalitate de mine,nu este luat de pe Internet
Daca am gresit cu ceva , va rog comentati, voi incerca sa editez :)
0,0p / 0 votes
Last edited by MrKasz123 on 11 Jan 2012, 16:37, edited 3 times in total.
Munca lungeste viata, lenea o scurteaza.

Nu lasa pe maine ce poti face azi.

Munca intareste pe om, lenea il ofileste.
MrKasz123
Bit

Status: 0

Re: Tipuri

Postby morpheus » 11 Jan 2012, 15:03

De unde ai luat respectivele informatii ?
0,0p / 0 votes
morpheus
Word

Status: 54.84

Postby andreiandreiq » 11 Jan 2012, 15:07

MrKasz123 wrote:Salut,m-am gandit sa fac un topic pentru a clarifica tipurile in informatica pentru cei ce nu le stiu

Pentru a clarifica tipurile in informatica? Ce ai prezentat tu sunt tipurile de date din C/C++, asa ca reformulează ce ai spus.
0,0p / 0 votes
Image
andreiandreiq
Word

Status: 33.33

Postby MrKasz123 » 11 Jan 2012, 15:19

morpheus wrote:De unde ai luat respectivele informatii ?

Le-am luat din minte, nu de pe Internet, daca la asta te refereai.
0,0p / 0 votes

MrKasz123
Bit

Postby morpheus » 11 Jan 2012, 15:57

Ma refeream la sursa originala ... cum au ajuns la tine in minte ? V-a spus la scoala profesorul, ai citit intr-un manual, intr-o carte, etc ...
Suspectez inca o data manualele scolare/profesorii ca fiind sursa de propagare a unor informatii partial eronate sau incomplete.

Informatiile postate de tine nu sunt stabilite de vreun standard anume, nu sunt universale si difera intre diverse implementari de compilatoare (probabil ca tu te-ai referit la Turbo/Borland C++)
De exemplu, dimensiunea tipului int, in C/C++ este de minim 2 octeti, conform standardului. Dimensiunea exacta depinde de implementare. Pe sistemele de 32 de biti uzuale, dimensiunea este, de obicei, de 4 octeti.
De asemenea, ai uitat sa mentionezi tipul signed char (tipul char poate fi signed sau unsigned depinzand de implementarea compilatorului). Presupunearea implicita ca tipul char e signed (sau unsigned) poate duce la programe non-portabile intre diverse implementari de compilatoare.
In plus, in standardele pentru C99 si C++11 au aparut tipurile (signed) long long / unsigned long long, avand dimensiunea de minim 8 octeti.
Dimensiunea rezervata pentru stiva unui thread este si ea dependenta de arhitectura/sistem de operare/compilator. Nu e batuta in cuie la 65 KB. De exemplu, pe sistemul meu (Debian 6 x86), dimensiunea implicita pentru stiva alocata este de 8 MB. Dimensiunea stivei este de asemenea "tunabila" (poate fi schimbata).
0,0p / 0 votes
morpheus
Word

Postby MrKasz123 » 11 Jan 2012, 16:00

Eu lucrez in MinGWStudio si acum valoarea intului este egala cu valoarea longului, am inceput sa lucrez in MinGW ca sa ma obisnuiesc cu el,deoarece olimpiadele se dau in MinGW, asa ca nu prea stiu al ce te referi cand vorbesti de Turbo/Borland C++ sau altele totusi o sa incerc sa modific ce mi-ai spus despre signed char si int , ma voi baza pe informatiile tale, totusi am refolmulat vreo 4 pagini din caiet , in care nu apare signed char si cateva lucruri asa ca te rog sa nu exagerezi cu modificarile
0,0p / 0 votes

MrKasz123
Bit

Postby morpheus » 11 Jan 2012, 16:14

In MinGW, dimensiunea tipului int = dimensiunea tipului long = 4 octeti.
Ai aici informatii despre tipurile de date in limbajul C: http://en.wikipedia.org/wiki/C_data_types
0,0p / 0 votes
morpheus
Word

Postby adrianav500 » 11 Jan 2012, 16:24

daca tot iti place mingw,imi spui si mie te rog cum se deschid fisierele?(nume.in,nume.out)
0,0p / 0 votes
adrianav500
Bit

Postby MrKasz123 » 11 Jan 2012, 16:34

Pentru a iti forma fisierel poti proceda asa.

Deschizi MinGw DeveloperStudio, dai la file, new si ti se deschide o casuta , este primul element selectat , Win32Console, ii dai un nume proiectului tau , dai ok. Apoi din nou file, new , alegi primul element (pentru fisierul de problema) , ii dai un nume problemei si apoi Ok. Deschizi din nou file, new , dar de data asta alegi text file si numele fisierului il alegi tu : exemplu magic.in , dar trebuie sa aiba .in la sfarsit. Din nou file, new , text file si numele ex magic.out , dar trebuie sa aiba .out la sfarsit.

Ai inteles acum?
0,0p / 0 votes

MrKasz123
Bit

Postby adrianav500 » 11 Jan 2012, 16:39

da,multumesc mult
dar am o problema cam grava,nu ma lasa sa deschid alt proiect,pentruca zice ca el si cu celelalte dau un nume prea lung.asa ca pastrez un proiect la nesfarsit(am dezinstalat,apoi am instalat din nou,dar le retine).nici domnul profesor nu a stiut cum sa faca.
0,0p / 0 votes
adrianav500
Bit

Postby MrKasz123 » 11 Jan 2012, 16:57

Deci uite cum sa faci,mai pe larg
Deschizi MinGW-ul, deschizi file alegi primul icon , in dreapta iti apare Project name: scrii acolo magic6(de exemplu)
Daca ai facut bine asta dai OK si in stanga paginii iti va aparea un icon si numele proiectului tau ingrosat.Daca ai observat, in stange icon-ului este un plus intr-o casuta, dai pe el, si o sa-ti apara 4 dosare,il iei pe primul si dai click stanga pe el,si iti va aparea optiunea Add other files ,dai pe optiune si iti va aparea o casuta , iarasi, numai ca de data asta este vorba despre crearea fisierelor, dai pe primul icon si scrii de exemplu magic6.cpp ,dar ai grija trebuie sa fie neaparat .cpp dupa aceea dai OK si dai pe ultimul folder de acolo si iar dai Add other files , numai ca de data asta, dai pe ultimul icon, care se cheama Text File, si scrii acolo in dreapta magic6.in si la fel faci si pe magic6.out , daca mai ai probleme inca comenteaza aici :)
0,0p / 0 votes

MrKasz123
Bit

Postby adrianav500 » 11 Jan 2012, 17:03

da,mai am :( chiar cand scriu numele proiectului imi apare chestia aia cu too long si cannot create folder.
spune-mi te rog daca pot sa dau(si cum) print screen ca sa iti arat.
0,0p / 0 votes
adrianav500
Bit

Postby smith » 11 Jan 2012, 19:34

@MrKasz123:
Intenția thread-ului este bună, dar conținutul nu este bun. Morpheus are dreptate și nu se leagă de tine din răutate.
Uite un post care are legătură cu ce ai vrut tu să prezinți: http://www.bitcell.info/c-variabile-t914.html#p5329.

Discuția offtopic despre "cum deschizi fișiere [...]" m-a făcut să închid acest thread deoarece subiectul este și așa prea dispersat.

Să nu crezi că are cineva ceva cu tine sau că suntem geloși. Faptul că vrei să ajuți scriind pe forum este un lucru bun și este de apreciat. Problema este că veridicitatea lucrurilor pe care le prezinți este pusă sub semnul întrebării.

Eu când scriu tutoriale sau articole, tot timpul caut o sursă de încredere când am dubii în legătură cu un anumit subiect. Nu e nici o rușine în a te documenta temeinic înainte de a prezenta un lucru. Nu te va acuza nimeni de "copiat".

@adrianav500:
Dacă ai o problema, te rog să deschizi un thread nou. Nu e elegant să poluăm threadurile cu tot felul de subiecte mai mult sau mai puțin tangențiale. Dacă deschizi un thread nou, toată lumea îl vede și te putem ajuta.

Dacă te interesează să vorbești cu o persoană anume de pe forum, nu este absolut nici o problemă. Există un buton de PM (private message) undeva sub avatarul fiecăruia. De asemenea daca te uiți la profilul unui user este posibil să dai și peste o adresă de mail sau alte informații de contact. Eu, cel puțin, încurajez prieteniile de pe forum :P
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Return to Discutii despre programare