Practic, programul s-ar vrea o clona de Quick Launch, dar care sa nu ocupe loc cand nu este necesar. Pentru a realiza acest lucru, ne-ar trebui un program care sa afiseze iconite de programe cu posibilitatea de a lansa in executie programele asociate, dar care sa poata fi ascuns / reafisat. Pentru ascundere / reafisare, am recurs la o combinatie de taste (default este Ctrl + Alt + Shift + Z).
QuickBar nu este terminat, dar este relativ functional. Este scris in Borland Delphi 7.0. Poate veti vrea sa va uitati peste el si, de ce nu, sa-mi dati si niste idei constructive.
Momentan suporta afisare cu icoane de 16x16 sau 32x32, numar de linii de iconite, always on top / not, transparenta cand are focus / cand nu are, pozitie pe desktop, setarea altei combinatii de taste pentru ascundere, reafisare. Designul este in lucru, lucru care ar trebui sa devina clar in momentul in care veti deschide fereastra de optiuni. Meniurile "Add Application" si "Edit Application" momentan nu fac nimic ... cred ca le voi si scoate in curand

In plan mai am urmatoarele lucruri mari (plus alte chestii marunte) :
- editare lista de aplicatii in GUI (momentan se pot edita doar manual, din fisierul qb_links.xml - care contine deja o lista de aplicatii care le folosesc eu)
- drag & drop pentru adaugare aplicatii direct din Windows Explorer, Total Commander etc
Un screenshot cu fereastra principala a programului (semitransparent, iconite de 32x32, asezare pe doua linii a iconitelor):

Sursele si executabilul incluse in atasament. Componentele necesare pentru a compila proiectul sunt CoolTrayIcon si XMLParser, care le gasiti aici.
QuickBar archive - download links |
||
|---|---|---|
Version | Source | Executable |
0.2 | ||
0.3 | ||
0.4 | ||

.
(cea dinainte a fost v0.2, ca sa preintampin orice intrebari
).

, am atasat un print screen cu ea si in urma ei am pierdut iconitele din manage applications si mereu primesc aceeasi eroare fara a putea face ceva
.