Bibliografie electronica

Python este un limbaj multi-paradigmă de nivel înalt, concentrându-se asupra programării imperative, orientate pe obiecte, şi funcţionale. În această secţiune vorbim şi învăţăm despre acest limbaj de programare.

Bibliografie electronica

Postby Zatarra » 27 Apr 2010, 18:04

Aveti mai jos link-ul catre o arhiva cu o "scurta" bibliografie electronica privind Python-ul. Parola la arhiva este bitcell.info
Eu unul am inceput sa studiez Oreilly Learning Python 2nd Edition. Sper ca cei interesati sa intrebe fara ezitare, in cazul in care au ceva nelamuriri.

Bibliografie Python
MD5: 7D6D710FAA2D75ACA6EFCA68E7715BA7

Link alternativ (fara parola)
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Re: Bibliografie electronica

Postby Adrian » 04 May 2010, 23:53

Salut

Nu am verificat linkurile deoarece am trecut putin de nivelul de inceput sa invat Python :) voiam numai sa mai ofer niste resurse foarte bune si disponibile gratuit. In primul rand tutorialul de Python inclus in manual si pe site (docs.python.org/tutorial - parca) precum si site-ul Green Tea Press unde sunt publicate mai multe carti de introducere in diverse teme, toate gratuite. Eu zic ca pentru o persoana care incepe sa descopere Python sunt foarte bune - le-am folosit cu succes :)

Va recomand de asemenea si materialele de la MIT OpenCourseware, sectiunea Engineering, Electrical Eng and Computer Science si primul curs (6.00 - Introduction to CS and Programming - foarte bun pentru cineva care abia incepe sa invete programare si a ales Python ca un limbaj de inceput).

In rest, numai bine :). Sper sa reusesc sa cotizez si eu cu niste raspunsuri utile daca aveti ceva nelamuriri din chestii pe care le-am mai folosit.
0,0p / 0 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Postby Zatarra » 05 May 2010, 00:22

In primul rand, as dori sa ii multumesc lui Adrian pentru contributia sa la acest topic si mai ales pentru materialele de la MIT, deoarece eu unul mi-am petrecut ceva timp cautand si in zadar.
In al doilea rand, as dori sa precizez ca stiam de tutorialele oferite de python.org (link-ul tau este corect) si spre neseriozitatea mea nu am postat, dar m-am gandit - asta ca o scuza - ca cei interesati de python verifica documentatia de pe site-ul lor.
Si nu in ultimul rand - Bun venit in comunitatea noastra!
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Postby smith » 23 Jul 2010, 10:30

As mai adauga si eu ceva care cred ca este de calitate. Este vorba de Thinking in Python de Bruce Eckel .
Totusi, retineti ce zice:
Bruce Eckel's Site wrote:The current version of the book is 0.1. This is a preliminary release; please note that not all the chapters in the book have been translated. This is not an introductory Python book. This book assumes you've learned the basics of Python elsewhere. I personally like Learning Python by Lutz & Ascher, from O'Reilly. Although it does not cover all the Python 2.0, 2.1 and 2.2 features that I use in this book, most books don't at this point. However, Learning Python is not exactly a beginning programmer's book, either (although it's possible if you're dedicated). If you're just getting started with programming you might try the free, downloadable A Byte of Python.

Thinking in Python - Download

Bine ai venit Adrian!
Sper sa treci pe aici sa te prezinti si sa ne cunoastem mai bine :D
0,0p / 0 votes
Ilea Cristian
smith
Enum

Status: 82

Return to Python