TrayLocks

Ai făcut un program și vrei să ne arați și nouă? Vrei să te lauzi cu priceperea ta în programare? Vrei să îți dăm un feedback sau unele sugestii în legătură cu aplicația ta? Haide, arată-ne şi noi te vom ajuta să-ți finisezi creațiile.

TrayLocks

Postby DarkByte » 16 May 2011, 21:00

Stiati ca unele (majoritatea celor pe care le-am vazut) laptop-uri nu au leduri care sa indice starea lui Num Lock / Caps Lock / Scroll Lock ? Stiati ca unele laptopuri, desi nu au buton de Num Lock, au un bloc numeric (keypad) "ascuns" printre taste ? ... Daca iti activezi Num Lock-ul (se poate activa si fara tasta speciala de Num Lock) si incerci sa postezi pe vreun forum (sa zicem), vei avea surpriza sa observi ca ai inlocuit multe caractere cu cifre...

Are rost sa mai mentionez folosirea accidentala a tastei CAPS LOCK CAND POSTEZI PE FORUMURI ? Nu cred ...

In incercarea mea de a solutiona problemele acestea - macar partial - am butonat un mic program care sa afiseze starea Lock-urilor (doar Num si Caps) si sa permita setarea lor din mouse (util cand nu ai Num Lock).

Programul va afisa doua iconite in TrayBar, una pentru Num Lock si una pentru Caps Lock, care vor reflecta starea respectivelor taste si se vor modifica in momentul in care starea lor este schimbata. Starea celor doua lock-uri poate fi schimbata cu un simplu click pe iconita corespunzatoare. Poate fi configurata si o notificare mai "agresiva" (un popup standard de Windows), iar programul poate fi setat sa ruleze la startup (doar pe userul curent).

Un screenshot cu programul in actiune (Num Lock setat, Caps Lock off):
tray icons, num lock, caps lock, delphi

Sursa si executabilul in atasament (are nevoie de db_utils, care este inclus)

Bafta :)
0,0p / 0 votes
Attachments
TrayLocks_exe.zip
(219.08 KiB) Downloaded 27 times
TrayLocks_src.zip
(18.38 KiB) Downloaded 28 times
DarkByte
11011011

Status: 140

Return to Programe facute de noi