Incepator in ale programarii (Delphi 7) m-am lovit la serviciu de urmatoarea problema: trebuiesc introduse cateva zeci de mii de pacienti cu date personale ( nume, prenume, ..... CNP, adresa, etc.), inclusiv sexul, data nasterii, locul nasterii, varsta (la data curenta). M-am gandit ca aceste date sa le stochez intr-un tabel dbf (utilizand Delphi 7 cu BDE), sa introduc nume, prenume, adresa, CNP.
Si ca sa nu mai caut prin ditamai dosarul la data nasterii, locul nasterii etc. aceste date sa fie extrase din CNP automat si apoi sa le salvez in tabel.
Asta facand inainte verificare si validarea CNP-ului sa contina 13 cifre si nu litere, si eventual verificarea cifrei de control.
Marturisesc ca am studiat rezultatele Google in special cele publicate de DarkByte (super treaba), dar cum am spus nu ma pricep prea bine mai ales la Free Pascal (cum am vazut pe un alt forum).
Ma puteti ajuta pt. rezolvarea acestei probleme?
Multumesc anticipat.
Welcome to BitCell. Click here to register !
) in care sa introduci, direct din parsarea CNP-ului, sexul - data nasterii - locul nasterii. However, daca stii lucra cu baze de date si codul meu de parsare al CNP-urilor spui ca l-ai gasit ... ce anume ai nevoie ? 

, e un pic mai vechi, l-am facut anul trecut)