Virtual Box Error

Aici se discută despre toate distribuțiile de Linux / *nix.

Virtual Box Error

Postby Zatarra » 22 May 2010, 00:45

Am si eu o problema.. incerc sa instalez VirtualBox pe Ubuntu 10.04 si bineinteles ca imi da o eroare de genul: Error: Dependency is not satisfiable: python2.5 (>= 2.5)

Are cineva vreo idee?

Image
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Status: 12.5

Re: Virtual Box Error

Postby Adrian » 22 May 2010, 01:17

Dupa cum zice, nu ai Pythonul instalat si nu il gaseste in repository... din cate scrie aici, nu exista deloc in distributie (desi mi se pare ciudat)
http://jordilin.wordpress.com/2010/05/0%20...%20ucid-lynx/

Cred ca asta ar fi raspunsul... compileaza din surse sau foloseste un alt repo (parca erau cateva listate acolo)... vezi sa nu iti instalezi sub nicio forma Python 3 pentru ca e incompatibil din multe puncte de vedere cu 2...
0,0p / 0 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Postby Zatarra » 22 May 2010, 13:17

Eu am Python-ul instalat (versiunea 2.6.5 - r265:79063). Personal, cred ca problema este versiunea mea, care este mai mare (>=) decat acel 2.5 (necesar pt VirtualBox).

Edit: Ciudat.. un prieten spune ca trebuie sa fac update la python peste tot unde se poate. Cica versiunea mea contine fisiere crash-uite. Revin cu detalii.
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Postby Adrian » 22 May 2010, 13:56

Python iti apare in synaptic? Adica apare ca fiind instalat?

Si mai ales cum si cand l-ai instalat? (surse / pachet, inainte / dupa upgrade)

L.E. (-- 22 May 2010, 13:56 --)

Acum mi-am mai amintit o chestie... daca VirtualBox are fisiere binare (bytecode) care au fost compilate cu Python 2.5, s-ar putea sa nu le poti folosi cu executabilul de Python 2.6 - ai nevoie NEAPARAT de 2.5... dar din cate scrie acolo, ai nevoie de versiunea cel putin 2.5, de unde presupun ca totusi se folosesc scripturi si nu binare... caz in care e vina package managerului pentru ca nu vede versiunea de Python instalata... si asta depinde de ce te-am intrebat mai sus
0,0p / 0 votes
Adrian
Byte

Status: 13.5

Postby Zatarra » 24 May 2010, 02:05

Da, Python aparea in Synaptic si cu toate astea nu ma lasa.. am instalat si versiunea 3 si tot degeaba, insa am rezolvat problema instaland vboxgtk. Acest pachet a instalat tot ce era necesar si spre fericirea mea nu mi-a mai dat eroare. Mersi oricum pentru ajutor.

Am reusit sa instalez si Debian Lenny. Am avut ceva probleme dar au fost rezolvate repede. Chiar va sugerez sa va instalati VirtualBox (pentru cei care se ocupa de Developement in special).
0,0p / 0 votes
ReSpEcT
Zatarra
Byte

Return to Linux